22 januari 2020

7 outlet shop centers in Nederland

7 outlet shop centers in Nederland

Laatst bijgewerkt: september 24, 2019

Het winkelen in outlet centers is een hele goede manier om spullen van bekende merken tegen scherpe prijzen te kopen. Het is dan ook niet voor niets dat mensen vanuit het hele land naar dit soort centers afreizen om daar hun geld uit te geven aan spullen van hun favoriete merk. Naast dat je bij outlet centers spullen uit iets oudere collecties van bepaalde merken kunt kopen, zijn er ook hele collecties die speciaal voor dit soort centers gemaakt worden. Wil je weten waar je de outlet centers van Nederland kunt vinden? In dit artikel hebben we ze voor je op een rijtje gezet.


Outlet centers in Nederland

In Nederland zijn er op dit moment drie outlet centers waar je terechtkunt voor het kopen van kleding, schoenen, sieraden, servies en spullen voor in huis. Daarnaast zijn er nog plannen voor het realiseren van minstens twee andere outlet centers in ons land. De drie centers die je op dit moment zou kunnen bezoeken zijn:


1. Batavia Stad | Lelystad

Batavia Stad in Lelystad opende in 2001 voor het eerst de deuren en is daarmee het eerste outlet center van Nederland. Batavia Stad Fashion Outlet is zeven dagen per week geopend. Zo kun je elke dag winkelen in de 150 winkels die je in het centrum vindt. Door de grote hoeveelheid winkels en door de manier waarop het centrum gebouwd, waan je je in een grote stad. Shop er producten van maar liefst 250 verschillend merken, waaronder Michael Kors en Hugo Boss. Strijk neer in een van de restaurants om te genieten van een uitgebreide lunch of een kop koffie met iets lekkers. En geniet van een gezellige dag uit met het hele gezin.

Wil je meer weten over het outlet center of ben je benieuwd welke merken en winkels je er kunt vinden? Dan verwijzen we je graag naar de website van Batavia Stad.

View this post on Instagram

Lelystad is op maandagavond 10 juni 2019 getroffen door noodweer. Ook Batavia Stad heeft hier hinder door ondervonden. We hebben er alles aan gedaan om Batavia Stad Fashion Outlet weer op tijd open te krijgen, maar uiteraard staat veiligheid voor onze gasten voorop. Daarom zijn er enkele winkels nog niet open en is er geen WiFi beschikbaar. Onze reguliere openingstijden gelden. Jullie zijn van harte welkom en kunnen op dinsdag 11 juni gratis parkeren. – – Lelystad was hit by heavy weather on Monday evening June 10th 2019. Unfortunately, @bataviastad has also been affected by this. We have done everything we can to get Batavia Stad Fashion Outlet open again on time, but of course the safety of you as a guest is very important. That is why some stores cannot open today and why there is no WiFi available. Our regular opening times apply. You are very welcome and can park for free on Tuesday June 11th 2019.

A post shared by Batavia Stad Fashion Outlet (@bataviastad) on


2. Designer Outlet Roermond | Roermond

In Roermond vind je Designer Outlet Roermond. Dit outlet center is net als Batavia Stad in 2001 geopend en ligt aan de rand van de binnenstad van Roermond. Dit outlet center is een van de grootste van Europa en shopliefhebbers kunnen hun hart zeven dagen per week ophalen in maar liefst 186 verschillende winkels. Naast winkels waar je onder andere merken als Karl Lagerfeld, G-Star RAW en Guess kunt vinden, zijn er ook winkels van diverse grote sportmerken aanwezig. Zo shop je er kleding en schoenen van onder andere Adidas, Nike en Puma. Wil je even bijkomen van al het rondlopen of heb je trek in iets lekkers? Dan kun je een van de 25 restaurants bezoeken. Voor kinderen is er een overdekte speeltuin op het terrein te vinden. Daarnaast is er een carrousel aanwezig. Zo is een dagje shoppen bij Designer Outlet Roermond leuk voor het hele gezin.

Wil je meer weten over dit outlet center of ben je benieuwd naar welke winkels, merken en restaurants je er kunt vinden? Bekijk dan de website van Designer Outlet Roermond.


3. Designer Outlet Roosendaal | Roosendaal

Designer Outlet Roosendaal is tot nu toe het jongste outlet center in ons land. Het center opende in 2006 de deuren als Rosada Fashion Outlet. In 2017 werd het outlet centrum overgenomen door het bedrijf McArthurGlen, dat ook Designer Outlet Roermond in beheer heeft. Op dat moment werd de naam van dit center veranderd naar Designer Outlet Roosendaal. In dit outlet center vind je zo’n 100 winkels van (of met) merken als Tommy Hilfiger, Diesel en America Today. Daarnaast kun je er in een van de 5 eetgelegenheden aanschuiven om je benen even wat rust te geven na al dat rondstruinen. Designer Outlet Roosendaal is zeven dagen per week geopend.

Wil je meer weten over dit outlet center of ben je benieuwd welke merken en winkels je er kunt vinden? Check dan de website van Designer Outlet Roosendaal.

https://www.instagram.com/p/By0gONnDKNK/


Outlet centers die nog geopend gaan worden

Naast de outlet centers die je op dit moment in ons land kunt vinden, zijn er ook nog twee centers die op de planning staan of waar momenteel aan wordt gewerkt. Hieronder hebben we ze even voor je op een rijtje gezet.

Amsterdam The Style Outlets | Halfweg

Het is de bedoeling dat in de herfst van 2020 Amsterdam The Style Outlets zal openen. Dit outlet center wordt in Halfweg gebouwd en zal daardoor ideaal bereikbaar zijn voor mensen die in Amsterdam of Haarlem wonen. De bouw van het centrum is op dit moment nog in volle gang, maar zal bij de opening maar liefst 115 winkels bevatten. Meer weten? Check dan de website van Amsterdam The Style Outlets.

Fashion Outlet Zevenaar | Zevenaar

In 2021 zal er vlak bij de Duitse grens een nieuw outlet center geopend worden: Fashion Outlet Zevenaar. Het outlet center zal zo’n 17.600 m2 groot worden. Deze cijfers impliceren dat het centrum ongeveer even groot zal worden als Designer Outlet Roosendaal. Wil je meer weten over dit nieuwe outlet centrum? Check dan de website van Fashion Outlet Zevenaar.


Outlet centers nét over de grens

Woon je dicht bij de grens met Duitsland of België? Dan zijn er in deze landen ook outlet centers te vinden die het bezoeken waard zijn. Ideaal voor wie op zoek is naar een nieuwe shopbeleving of naar nóg meer spullen voor fijne prijzen. De outlet centers die je net over de grens kunt vinden, zijn:

Maasmechelen Village | Maasmechelen

Maasmechelen Village is een van de grootste outlet centers van de Benelux. De outlet ligt net over de Belgische grens en is dus ideaal voor mensen uit het zuiden van het land. Je vindt er meer dan honderd winkels waar je spullen kunt kopen van onder andere Versace, Hugo Boss en Michael Kors. Voor kinderen is er een speeltuin in het centrum te vinden, waar ze zich kunnen uitleven terwijl jij geniet van een kopje koffie op het terras. Het outlet center is 7 dagen per week geopend.

Wil je meer weten? Bekijk dan de website van Maasmechelen Village.

https://www.instagram.com/p/B13JugcogNX/

Designer Outlet Ochtrup | Ochtrup

Designer Outlet Ochtrup ligt op ongeveer 20 minuten rijden van de Duitse grens. Een bezoekje aan dit outlet center is dan ook vooral ideaal voor mensen die in het oosten van ons land wonen. In het outlet center kun je zo’n 70 verschillende winkels vinden, waaronder winkels van Adidas, Playmobil en Fossil. Mocht je trek hebben gekregen van al het shoppen, dan kun je bij een van de 6 eetgelegenheden terecht om je honger of dorst te stillen. Het outlet center is standaard 6 dagen per week geopend en is daarnaast een aantal keer per jaar open op koopzondag.

Meer weten? Check dan de website van Designer Outlet Ochtrup.

https://www.instagram.com/p/B1yTaehop5v/


Outlet shops

Naast dat je diverse outlet centers in ons land kunt bezoeken om kleding of andere spullen van je favoriete merken te kopen, zijn er ook diverse outlet shops van grotere merken in ons land te vinden. Zo is er bijvoorbeeld een grote G-Star RAW Outlet in Amsterdam. Een tuinmeubel outlet in Oss. Een Riverdale Outlet in Duiven. En een Nike Factory Store in Amsterdam. Online zijn nog veel meer outlet winkels te vinden waar je jouw favoriete merken kunt shoppen. Door simpelweg het merk naar jouw keuze + outlet in de zoekbalk van de zoekmachine te typen, krijg je direct een overzicht van waar je jouw favoriete merk (online) tegen outlet prijzen kunt scoren.


De outlet centers van Nederland

In dit artikel hebben we je voorzien van informatie over de drie outlet centers die je in Nederland kunt vinden. Daarnaast weet je nu ook dat er in de komende twee jaar nog twee outlet centers bij zullen komen. Zo opent Amsterdam The Style Outlets in de herfst van 2020 haar deuren, en staat de opening van Fashion Outlet Zevenaar op de planning voor 2021. Daarnaast kun je ook nog terecht bij de twee outlet centers die je net over de grens vindt: Maasmechelen Village in België en Designer Outlet Ochtrup in Duitsland. Wil je meer informatie over de outlet centers die we in dit artikel hebben beschreven? Dan verwijzen we je graag naar de websites van de outlets zelf. Daar vind je alle informatie die je zoekt.


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Consument
foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website
© Bespaarinfo.nl 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement
Doe de gratis Bespaarcheck