Tips en artikelen over geld besparen

10 Goedkope budget winkels in Nederland

10 Goedkope budget winkels in Nederland

Laatst bijgewerkt: april 21, 2021

Nederlanders houden wel van een koopje en het is dus niet zo gek dat budgetwinkels in ons land inmiddels zo populair zijn. Die  winkelketens zijn namelijk niet alleen goed voor de portemonnee wanneer je allerlei noodzakelijke artikelen zoals kleding, verzorgingsproducten en huishoudelijke artikelen nodig hebt, maar ook gewoon leuk om je te laten verrassen door allerlei voordelig geprijsde en leuke hebbedingen. In dit artikel hebben we daarom de tien populairste en leukste budgetwinkels voor je op een rijtje gezet.


De leukste en voordeligste budget winkels

Hieronder zie je wat de goedkoopste maar ook de leukste en populairste budgetwinkels van Nederland zijn van dit moment. Voor elke winkel hebben we ook alvast de website erbij gezet, zodat je meteen de folder van deze week kunt bekijken.


1. Action

blank

Website: https://www.action.com

Action is zonder enige twijfel de bekendste en populairste budgetwinkel van Nederland. Dankzij het uitgebreide assortiment met leuke hebbedingetjes en nuttige artikelen voor een lage prijs komt vrijwel iedereen tegenwoordig wel eens bij deze winkel, al is het maar om eventjes te sneupen. Zolang je heel gericht zoekt en koopt wat je nodig hebt kun je door te shoppen bij Action veel geld besparen op je dagelijkse uitgaven. Dan moet je natuurlijk wel de verleiding kunnen weerstaan om allerlei impulsaankopen te doen als je eenmaal binnen bent.

Het assortiment van Action is heel breed, je kunt er bijvoorbeeld terecht voor speelgoed, huishoudelijke artikelen, eenvoudige elektronica, schrijfgerei, prullaria voor huis, tuin en balkon, klussen, tuinieren, snoepgoed, cosmetica, huisdierbenodigdheden en nog veel meer. De winkel speelt echter ook goed in op feestdagen en seizoenen, bijvoorbeeld door aan het eind van het jaar goedkope kerstversiering in het assortiment op te nemen.

Ook de rest van het jaar zijn er vrijwel wekelijks nieuwe artikelen te vinden, wat Action voor veel mensen een verplicht nummertje maakt wanneer ze gaan winkelen. Voor de prijs hoef je het in elk geval niet te laten en vanwege het positieve imago dat Action heeft opgebouwd hoeft ook niemand zich te schamen om er gezien te worden.


2. Big Bazar

blank

Website: https://www.bigbazar.eu

Big Bazar is onderdeel van het Blokker concern en een directe reactie van die winkelketen op de populariteit van Action. Steeds meer klanten kozen er namelijk voor om de artikelen waarvoor ze voorheen naar de Blokker gingen voortaan bij de Action te kopen. Het assortiment van Big Bazar is sterk vergelijkbaar met dat van Action en wisselt ook het hele jaar. Er zijn inmiddels meer dan 150 filialen in Nederland en ook in België wordt de voordelige winkelformule de laatste jaren voorzichtig uitgebouwd.

Doordat veel consumenten de winkel (waarschijnlijk terecht) als een imitatie van Action beschouwen is Big Bazar nog niet zo populair als die winkelketen, maar dat neemt niet weg dat je ook hier geweldige deals kunt scoren. Je kunt er onder meer terecht voor cosmetica, snoepgoed, speelgoed, huishoudelijke artikelen, opbergboxen, schoonmaakartikelen en allerlei leuke hebbedingetjes.


3. Wibra

blank

Website: https://wibra.eu

De Wibra is al vele decennia een vast onderdeel van menig winkelstraat in ons land. De winkelformule met vooral goedkope textiel is namelijk al meer dan 60 jaar actief. Wibra profileert zichzelf als een supermarkt voor textiel, speciaal voor klanten die zoeken in het goedkoopste segment. Je kunt er dus vooral voordelige kleding, beddengoed en andere textielproducten kopen. Tegenwoordig kun je er echter ook terecht voor schoonmaakartikelen, snoep, speelgoed en cosmetica.

Dat kan in een kleine 300 filialen die door heel Nederland verspreid zitten want in vrijwel elke stad is wel een Wibra te vinden. Wanneer je graag een goedkope outfit scoort is het een goed idee om regelmatig even de Wibra in te lopen, want de winkels hebben een regelmatig veranderend assortiment waaruit het hele jaar door artikelen verdwijnen en ook doorlopend nieuwe items aan worden toegevoegd.


4. Zeeman

blank

Website: https://www.zeeman.com

De winkels van Zeeman zijn sterk vergelijkbaar met de Wibra want ook Zeeman is een textielsupermarkt met een voordelig aanbod. Het hele jaar door wordt dit assortiment geüpdatet en daardoor is het slim om er af en toe naar binnen te lopen voor een goede deal. Zeeman heeft ongeveer 500 filialen door het hele land en er zit er dus ook altijd eentje bij jou in de buurt.

Toch neemt het aantal Zeeman winkels de laatste jaren af omdat Zeeman ervoor kiest om winkels die niet goed meer lopen relatief snel te sluiten. Er komen echter ook nog altijd nieuwe winkels bij, waarbij het vooral gaat om een XL Zeeman met een extra ruim assortiment. Zeeman heeft ook een webwinkel voor Belgische en Nederlandse klanten. Binnen twee werkdagen ontvang je dan je bestelling en bij een totaalbedrag van 50 euro of meer is de verzending gratis.


5. Prijsmepper

blank

Website: https://www.prijsmepper.nl

Prijsmepper is een budgetwinkel die met name in het midden en het zuiden van het land actief is met een kleine 20 vestigingen. Het gaat bij Prijsmepper om een actie-outlet die vaak van tijdelijke aard is en overwegend restvoorraden van de bekende drogisterijen Trekpleister en Kruidvat verkoopt. Daardoor geldt voor elke actie op = op en het is dus slim om goed de wekelijkse folder te bekijken (die vind je ook online) om direct van een aantrekkelijke actie te kunnen profiteren. Alle verschillende producten uit het assortiment van Trekpleister en Kruidvat kun je ook terugvinden bij Prijsmepper, zoals cosmetica, schoonmaakmiddelen, speelgoed, sportartikelen, elektronica en nog veel meer. Wanneer er een Prijsmepper bij je in de buurt zit kan het dus altijd de moeite waard zijn om er regelmatig even binnen te lopen.


6. SoLow

blank

Website: https://so-low.nl

SoLow maakt het winkelen weer leuk! Dat is de slogan van deze winkelformule met 25 filialen in vooral het zuiden en het midden van het land. Nu vinden wij winkelen sowieso al heel leuk, maar toch moeten we toegeven dat de SoLow winkels wel heel uniek en bovendien heel voordelig zijn.

De basis van het assortiment wordt gevormd door veel artikelen die je ook bij andere populaire budgetwinkels zoals Action kunt vinden, zoals huishoudelijke artikelen, elektronica, gadgets, telefoonhoesjes, huisdierproducten, klusbenodigdheden en tuinartikelen. Daarnaast is er echter ook een groot aanbod aan grappige producten, zoals verkleedkostuums, cadeaus en andere fun artikelen. Dat maakt SoLow ook de ideale winkel wanneer er een feestje of verjaardag aan zit te komen.


7. Flying Tiger

blank

Website: https://nl.flyingtiger.com

Flying Tiger (officieel Flying Tiger Copenhagen) is een van oorsprong Deense winkelformule met artikelen die vaak een heel uniek design hebben en vrijwel altijd van een heel gunstig prijskaartje zijn voorzien.

In de woorden van Flying Tiger zelf vind je er spullen die je nodig hebt, spullen waar je van droomt en artikelen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. In de praktijk betekent dit dat je er perfect terecht kunt voor allerlei unieke hebbedingetjes die altijd goed geprijsd zijn.

Het bedrijf heeft een eigen huismerk wat ervoor zorgt dat je er spullen vindt die verder nergens anders worden verkocht. Wacht dus niet op aanvullende aanbiedingen, kortingen en andere acties bij Flying Tiger, want daar doet de winkel niet aan. In Nederland zijn er inmiddels een kleine 20 filialen van deze unieke winkel te vinden, waarvan de meeste in het midden en zuiden van het land zijn gevestigd. Je vindt daarnaast nog een Flying Tiger in Groningen en Enschede.


8. Normal

blank

Website: https://www.normal.nl

Normal verkoopt allerlei gezondheidsartikelen, levensmiddelen, cosmetica, verzorgingsproducten en enkele andere huishoudelijke artikelen voor een heel lage prijs. Vaak gaat dit gewoon om echte merkartikelen die verkocht worden voor prijzen die 20 tot 30 procent lager liggen dan anders.

Dat is mogelijk doordat de artikelen uit andere landen goedkoper dan gebruikelijk worden ingevoerd. Er zijn (nog) niet zoveel vestigingen van Normal in Nederland, want je kunt op dit moment alleen terecht in Almere, Amersfoort, Haarlem, Leiden, Rotterdam en Utrecht. Maar ben je in staat af en toe een van die winkels te bezoeken, dan kun je wel meteen van heel veel voordeel profiteren.


9. Primark

blank

Website: https://www.primark.com/nl

Primark is een van de goedkoopste kledingwinkels van het land. Je kunt er terecht voor een volledige outfit voor een hele voordelige prijs. De winkelketen werd in 2008 in Nederland geïntroduceerd en heeft inmiddels 20 filialen door het hele land.

Primark ontwerpt zelf kleding en laat die zo goedkoop mogelijk produceren, bijvoorbeeld door voordelige materialen te gebruiken. Daardoor zijn de prijzen die je betaalt vaak heel laag. Dat heeft echter ook als nadeel dat de kleding vaak niet heel duurzaam is doordat deze simpelweg niet zo lang meegaat.

Toch is het een leuke winkel om een deel van je garderobe te kopen, want er is veel keus voor zowel mannen en vrouwen als kinderen. Naast allerlei kleding kun je ook bij Primark terecht voor woondecoratie en beauty producten.


10. Miniso

blank

Binnenkort komt de Chinese budgetketen Miniso naar Nederland. Dit bedrijf verkoopt hippe hebbedingen en andere artikelen voor een lage prijs. Het assortiment laat zich het beste omschrijven als een combinatie tussen Action, HEMA en Flying Tiger.

Er is met opzet gekozen om het bedrijf een Japanse uitstraling te geven omdat Miniso het imago van goedkope massaproductie die Chinese artikelen vaak krijgen opgespeld wil zien te voorkomen.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Consument
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website

Bespaartip 2021

blank
© Bespaarinfo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement
vergelijk zorgverzekeringen