Tips en artikelen over geld besparen

Wat is de beste huishoudboekje app?

Wat is de beste huishoudboekje app?

Laatst bijgewerkt: november 29, 2019

Ben jij aan het maand altijd verbaasd over de echo die je hoort wanneer je je bank app opent? Want waar heb je nú al je geld weer aan uitgegeven? Herken jij jezelf hierin en ben je toe aan verandering? Dan kan een huishoudboekje app uitkomst bieden. Speciaal voor jou zetten we hier de beste opties op een rij. Zo schrik jij voortaan nooit meer wanneer je inlogt bij je bank.


Cashflow.nl  & Bankingtools

De website Cashflow.nl en Bankingtools.nl hebben beiden geen huishoudboekje app, maar bieden wel een hele handige website om je uitgaven en inkomsten bij te houden. Beide websites doen in principe hetzelfde, op één verschil na. Cashflow Online is namelijk een online kasboek, waarbij je niets hoeft te downloaden en alle informatie op de servers van Cashflow wordt opgeslagen. Bij Bankingtools.nl download je software voor je Windows PC, waarna je alle bankgegevens op je eigen lokale schijf opslaat. Je hebt dus dan ook alleen toegang tot die gegevens wanneer je achter hetzelfde apparaat zit. Verder bieden beide programma’s vrijwel exact dezelfde opties.

Beste functies van de websites

Het is bij beide programma’s mogelijk om meerdere bankrekeningen te importeren en alle inkomsten en uitgaven bij te houden. Daarnaast krijg je hele handige tabellen te zien waar al je inkomsten en uitgaven ingezet zijn. Zo wordt het je een stuk makkelijker gemaakt om in één oogopslag te zien of je spaardoelen gehaald hebt of dat je in een bepaalde periode teveel geld hebt uitgegeven aan boodschappen.

Kosten

Er zijn bij zowel Cashflow en Bankingtools 3 verschillende abonnementen te verkrijgen. De goedkoopste Basic versie kost € 0,99 per maand. Daarmee heb je de meest basale uitvoering van de software. Vervolgens heb je nog een pakket voor € 1,49 per maand en € 2,49 per maand. Bij ieder pakket krijg je meer mogelijkheden om je inkomsten en uitgaven inzichtelijk te maken. In principe zou de meerderheid van de mensen genoeg moeten hebben aan de twee goedkoopste versies.

Platformen

Omdat Cashflow.nl een website is, kan je dit online huishoudboekje in principe op ieder apparaat gebruiken. Bij het programma van Bankingtools moet je er rekening mee houden dat dit alleen op Windows computers kan worden geïnstalleerd.

Voordelen
+ Verschillende pakketten beschikbaar
+ Budgetten opstellen en monitoren
+ Meerdere bankrekeningen in één systeem

Nadelen
– Alleen betaalde versies verkrijgbaar

Meer info over Cashflow


Davilex Cash personal

Davilex Cash Personal is een online programma wat je niet op je telefoon kunt zetten. Er is dus geen app van het product. Het programma van Davilex Cash Personal werkt erg eenvoudig. Je downloadt de software op je computer en vervolgens kun je een administratie gaan opzetten. Vervolgens doet het huishoudboekje de rest, wanneer jij wekelijks of maandelijks even al je bankafschriften in het programma importeert. Na enkele weken of maanden zie je dan vanzelf de toegevoegde waarde van Davilex Cash Personal. Je krijgt namelijk een compleet overzicht van alle inkomsten en uitgaven.

Best functies van de website
Davilex Cash Personal heeft enkele bijzondere functies. Zo kun je verschillende inkomsten en uitgaven heel specifiek labelen. Wil je aan het eind van het jaar zien wat je gemiddeld hebt uitgegeven aan boodschappen? De website vertelt het je binnen enkele seconden. Een andere handige functie is dat je inkomsten of uitgaven kunt terugvinden die je bij de Belastingdienst moet opgeven. Dat scheelt weer flink wat zoekwerk.

Kosten
Je kunt Davilex Cash Personal 30 dagen gratis gebruiken. Na die periode betaal je 7,95 per jaar. Er zijn geen verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen.

Platformen
Davilex Cash Personal is een programma wat je zelf op je computer kunt downloaden. Het is daarom geschikt voor vrijwel alle PC’s met Windows software. Er is geen app beschikbaar, dus je kunt het programma niet op je telefoon zetten.

Voordelen
+ Voordelige prijs per jaar
+ Programma staat op je eigen computer in plaats van een algemene server
+ Je kunt ook contante uitgaven koppelen aan categorieën.

Nadelen
– Geen verschillende pakketten beschikbaar
– Niet gratis

Meer info over Davilex Cash Personal


Dyme

blank

Dyme is een redelijk bijzondere app die nog niet zo lang bestaat. De app maakt een directe koppeling met je bankrekening, waarna al je terugkerende uitgaven worden geïmporteerd naar de app. Vervolgens krijg je een overzicht te zien met alle uitgaven die structureel terugkomen. Het doel van de app is om inzichtelijk te maken waar je geld iedere maand naartoe gaat. Je kunt vervolgens deze terugkerende kostenposten met één druk op de knop opzeggen. Denk daarbij aan tijdschriftabonnementen, sportschoolabonnementen of andere kostenposten waar je iedere maand geld voor betaalt maar geen gebruik meer van maakt.

Beste functies van de app

De app maakt zelf een connectie met je bankrekening. Je hoeft dus zelf niet te importeren waardoor je veel tijd bespaart. Ook is de opzeg-functie zeer bijzonder, omdat je zelf helemaal niets hoeft te doen om zinloze abonnementen op te zeggen.

Kosten: Gratis

Platformen: Je kunt Dyme alleen als App downloaden wanneer je iOS 9.0 hebt of Android 5.0 of nieuwer.

Voordelen
+ Zeer innovatie manier om inzicht te krijgen in je vaste lasten
+ De app is overzichtelijk
+ De app zegt voor jou de abonnementen op

Nadelen
– De app biedt niet bijzonder veel ‘huishoud’ opties, dus is redelijk beperkt
– Heeft geen ondersteuning voor alle banken

Meer info over Dyme


Grip App

blank

De Grip App is een product van de ABN Amro, waarin je al je geldzaken kunt regelen. Omdat de app van de ABN Amro is, kun je wel alleen maar rekeningen bij die bank toevoegen aan de app. Als je bankrekeningen hebt bij een andere bank is Grip dus niet zo geschikt voor jou. De app is redelijk eenvoudig en laat je alle inkomsten en uitgaven in overzichtelijke grafieken zien. De mogelijkheden om kosten te splitsen zijn nog redelijk beperkt, maar worden in de toekomst nog wel verwacht.

Beste functies van de app
Het beste aan de Grip App is dat je eenvoudig je ABN rekeningen aan de app kunt koppelen. Daardoor wordt het huishoudboekje een stuk overzichtelijker en kun je niets vergeten bij te houden. Ook het labelen van uitgaven is eenvoudig, bijvoorbeeld tijdens een vakantie. Zo wordt duidelijk hoeveel je hebt uitgegeven tijdens je vakantie.

Kosten: Gratis

Platformen: De app werkt op iPhones met iOS 10 of nieuwer of Android toestellen met Android 5.0.

Voordelen
+ Handig voor ABN Amro klanten
+ De mogelijkheid om tags te hangen aan verschillende uitgaven
+ Alle gegevens zijn beveiligd met een wachtwoord

Nadelen
– Alleen bruikbaar voor ABN Amro klanten
– De app is beperkt vergeleken met andere apps

Meer info over Grip App


Hethuishoudboekje.nl

Ook Het Huishoudboekje is een online programma in plaats van een app. Je kunt dus alleen gebruikmaken van de mogelijkheden wanneer je toegang hebt tot internet. Je moet alle inkomsten en uitgaven zelf toevoegen aan het programma, door al je bonnetjes te bewaren. Er is dus geen koppeling met een bankrekening te maken. Vervolgens kun je de uitgaven en inkomsten splitsen over verschillende groepen, waardoor na verloop van tijd duidelijk wordt waar je geld precies heen gaat.

Beste functies van de website
De beste functie van de website is dat je een gratis variant hebt waar je al behoorlijk wat mee kunt, maar dat er voor veeleisende gebruikers ook een zwaarder pakket beschikbaar is waar meer mee kan. Een voordeel van het handmatig invoeren van bonnetjes kán mogelijk al zorgen voor meer inzicht.

Kosten: Er is een gratis versie van Het Huishoudboekje beschikbaar. Wanneer je de Premium variant wilt hebben betaal je € 0,99 per maand.

Platformen: Het Huishoudboekje is geen app maar alleen online te bereiken. Dat kan dus via iedere telefoon, tablet of computer die toegang heeft tot internet.

Voordelen
+ Gratis versie beschikbaar
+ Altijd en overal je administratie doen i.v.m. de bereikbaarheid van een website.

Nadelen
– Geen koppeling met een bank mogelijk
– Je moet betalen voor alle opties.

Meer info over Hethuishoudboekje


Mijngeldzaken.nl

blank

MijnGeldzaken.nl is ook een online huishoudboekje, maar heeft ook de mogelijkheid tot het downloaden van een app. MijnGeldzaken is één van de meest uitgebreide vormen van een online huishoudboekje, met verschillende pakketten en abonnementen. Er wordt een koppeling gemaakt met veel banken, je kunt al je uitgaven en inkomsten splitsen en iedere maand zie je overzichtelijke statistieken met al je geldzaken verwerkt in één grafiek of overzicht.

Beste functies van de app
De belangrijkste functies van de app zijn de mogelijkheden om budgetten te creëren, spaardoelen te maken en begrotingen te maken. Ook kun je al je loonstroken, bonnetjes en contracten uploaden, zodat je één database hebt met je administratie.

Kosten: MijnGeldzaken heeft veel verschillende pakketten. De goedkoopste versie is de gratis variant, maar er zijn ook pakketten die tientallen tot honderden euro’s kosten.

Platformen: De producten van MijnGeldzaken.nl zijn toegankelijk voor Android toestellen (iOS in de toekomst). Omdat veel producten ook in de cloud werken heb je daarom alleen een internetverbinding nodig.

Voordelen
+ Zeer uitgebreide mogelijkheden
+ Extra advies over spaardoelen en begrotingen

Nadelen
– Sommige pakketten zijn erg duur

Meer info over Mijngeldzaken


MoneyWiz

blank

MoneyWiz is een complete app waarmee je al je inkomsten en uitgaven in handige overzichten zet. Je kunt af- en bijschrijvingen zelf importeren en indelen in categorieën. Je kunt de afschriften van je eigen bank gebruiken als input voor de app of software, waarbij je ook je eigen templates kunt gebruiken. MoneyWiz biedt ook de mogelijkheid aan om budgetten te maken, doelen en begrotingen op te stellen en grafieken en overzichten te tonen met daarin al je inkomsten en uitgaven.

Beste functies van de app
De beste opties van de app zijn dat al je gegevens versleuteld worden opgeslagen en dat de software zelf ook te beveiligen is. Een andere handige optie is het kunnen splitsen van uitgaven, waardoor het inzicht in je uitgaven met MoneyWiz alleen nog maar beter wordt.

Kosten: Er is een gratis variant van MoneyWiz beschikbaar. De betaalde variant kost € 39,99 per jaar.

Platformen: Je kunt MoneyWiz gebruiken op alle PC’s en er is een app beschikbaar die op alle besturingssystemen gebruikt kan worden.

Voordelen
+ Al je gegevens zijn goed beveiligd
+ Je kunt eenvoudig alle kosten splitsen
+ Eigen templates maken

Nadelen
+ Voor veel functies heb je de betaalde versie nodig
+ Het abonnement is niet goedkoop

Meer info over MoneyWiz


Spent

blank

Wanneer je op zoek bent naar de snelste app om je uitgaven in te zetten, dan kun je kiezen voor Spent. De app is bijzonder simpel, omdat je bij het openen alleen een wit leeg veld te zien krijgt waar je het bedrag kunt invullen. Vervolgens kun je een lijst opvragen met al je uitgaven. Verder biedt de app geen opties, waardoor je hiermee op een zeer eenvoudige manier je financiën kunt bijhouden.

Beste functies van de app
De beste functie van de app is zijn eenvoud. Met één druk op de knop voeg je al een nieuwe transactie toe.

Kosten: Gratis

Platformen: Spent werkt alleen op iOS 6.0 en hoger.

Voordelen:
+ Enorm eenvoudige app
+ Uitgaven noteren gaat super snel

Nadelen:
– Alleen voor iOS
– Kan soms net iets té eenvoudig zijn
– Er zitten soms wat bugs in de app


Buddy

blank

De app Buddy probeert jouw financiële vriend of vriendin te worden nadat je de app hebt gedownload. Nadat je de app geïnstalleerd hebt, kun je al je uitgaven en inkomsten in handige overzichten verwerken. Je ziet dus precies hoeveel geld je uitgeeft aan je telefoonrekening, kleding en restaurantbezoekjes. Handig wanneer je jezelf aan het einde van de maand regelmatig af moet vragen waar je geld nou precies naartoe is gegaan.

Beste functies van de app
De app ziet er mooi en strak uit, waardoor het gebruik ervan ook leuker wordt. Het voelt ook informeel aan binnen de app, waardoor de gedachte achter de naam Buddy goed lijkt te passen. Ook zijn de opties die de app biedt meer dan voldoende om inzicht te krijgen in al je transacties.

Kosten: Gratis

Platformen: Je gebruikt Buddy op iOS toestellen

Voordelen
+ Gratis app
+ Handige overzichten

Nadelen
– Alleen voor iOS beschikbaar
– De opties zijn niet enorm uitgebreid

Meer info over Buddy


Mint

blank

Mint is een gratis app waarmee je al je uitgaven en inkomsten kunt bijhouden. De app heeft de mogelijkheid om alles vast te leggen, van reguliere bankrekeningen tot aan creditcards en investeringen. De app is in het Engels, dus het is alleen aan te raden om de app te gebruiken als je een beetje Engels spreekt. De app werd door Time magazine in 2016 vertoond in de lijst met ‘s werelds 50 beste apps. Een behoorlijke prestatie.

Beste functies van de app
Je kunt Mint laten ondersteunen met het herinneren aan betalingen, budgetten instellen en hele overzichten inzien met al je betalingen. Op die manier zie je in één overzicht wat je waard bent. Behoorlijk tijdsbesparend dus.

Kosten: De Mint app is gratis

Platformen: Je gebruikt Mint op je iOS en Android toestel. Je kunt ook op de website van Mint inloggen, op zowel Windows als MacOS.

Voordelen
– Enorm goed overzicht met al je financiële gegevens
– Eén van de beste apps om je huishouden bij te houden
– De app is helemaal gratis

Nadelen
– Je kunt alleen kosten invullen in Amerikaanse Dollars of Canadese Dollars


Money Pro

blank

De app Money Pro ziet er zeer netjes uit en biedt diverse opties om al je uitgaven en inkomsten inzichtelijk te maken. Zo kun je meerdere rekeningen toevoegen en bijhouden, zelfs als ze in meerdere valuta zijn, omdat er dan gebruik wordt gemaakt van een wisselkoers. De statistieken worden allemaal weergegeven in verschillende diagrammen, en grafieken. De app biedt daarnaast de mogelijkheid om betalingsherinneringen aan jezelf te sturen, zodat je nooit meer een rekening vergeet te betalen.

Beste functies van de app

De veiligheid van de app is erg fijn om te hebben, omdat er toch zeer veel privé informatie in een huishoud app terechtkomt. Je beveiligt de app door middel van een pincode of vingerafdruk. Een andere goede optie is dat meerdere valuta’s ondersteund worden, waardoor je dus ook al je buitenlandse rekeningen kunt importeren

Kosten: Er is een gratis versie van Money Pro beschikbaar. Wil je gebruikmaken van meer opties? Dan kun je voor € 4,99 ook een betaald pakket afsluiten.

Platformen: De app werkt op iOS en Android. Je kunt tegen betaling ook een desktop versie nemen, voor € 29,99.

Voordelen
+ Zeer mooi ontworpen app
+ App is ook in het Nederlands
+ Bijzonder veel opties

Nadelen
– Je moet betalen om alle opties te krijgen
– Back-ups zijn niet standaard inbegrepen

Meer info over Buddy Payment


Gewoon Geld (Just Money)

blank

Gewoon Geld is een handige app voor al je iOS apparaten. Je kunt hier al je financiële administratie in bijhouden waardoor je nooit meer teveel geld uitgeeft. Je kunt inloggen met je Touch-ID en ook op je smartwatch nieuwe uitgaven toevoegen. Deze uitgaven worden vervolgens ingedeeld in categorieën, waardoor je na verloop van tijd een zeer compleet beeld hebt van al je inkomsten en uitgaven. Alle gegevens van de app worden lokaal verzameld en vervolgens gesynchroniseerd met de iCloud. Daar worden alle gegevens opgeslagen.

Beste functies van de app
Een fijne optie is om ook je smartwatch te koppelen aan de app, waardoor je echt overal je uitgaven kan noteren, zonder ook maar iets te vergeten.

Kosten: De proefversie is gratis, en de betaalde versie kost € 1,99

Platformen: Gewoon Geld werkt alleen op iOS

Voordelen
+ Alle uitgaven komen terecht in categorieën
+ Je kunt je smartwatch ook koppelen

Voordelen
– Alleen beschikbaar voor iOS
– Geen computersoftware
– Je moet betalen voor volledige opties.

Just Money voor iPhone

Just Money voor Android


Pfinking

blank

Pfinking is een online softwareprogramma waarmee je al je financiële zaken kunt bijhouden. De app is behoorlijk slim, want hij deelt bepaalde uitgaven al in bepaalde categorieën in, zonder dat jij hoeft aan te geven wat een bepaald bedrag is. Zo bespaar je flink wat tijd door Pfinking. Daarnaast kun je met de software ook budgetten maken, spaarplannen opstellen en rapporten ontvangen.

Beste functies van de app
De beste functie van de app is dat je veel tijd bespaart door het automatisch labelen van transacties. Dat maakt het gebruik van Pfinking een stuk minder arbeidsintensief dan veel andere huishoudboekje apps of software. Omdat je ook op een leuke manier doelen kunt instellen, wordt besparen daarmee een stuk aantrekkelijker gemaakt.

Kosten: Je betaalt € 11,88 per jaar voor een abonnement

Platformen: Pfinking werkt vanuit de cloud, via je PC. Er is dus geen app voor nodig.

Voordelen
+ De software ziet er overzichtelijk uit
+ Er zijn veel gegevens beschikbaar om te analyseren
+ Je transacties worden automatisch gelabeld

Nadelen
– Geen gratis versie
– Transacties importeren had sneller gekund

Meer info over Pfinking


Zoals je ziet zijn er behoorlijk wat keuzes wanneer je een huishoudboekje, kasboek of budgettering app wilt downloaden. Hopelijk ben je in staat om aan de hand van dit artikel een goede beslissing te maken voor de app die bij jou past. Dan ga je hopelijk een toekomst tegemoet waarin al je inkomsten en uitgaven helderder zijn dan ooit tevoren.


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Huishouden
foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn

Bespaartip 2021

blank
© Bespaarinfo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement
vergelijk zorgverzekeringen