Tips en artikelen over geld besparen

16 Producten die goed verkopen op Marktplaats

16 Producten die goed verkopen op Marktplaats

Laatst bijgewerkt: juli 2, 2020

Marktplaats is het meest populaire platform om spullen te verkopen. Er zijn zelfs mensen die er aardig wat mee verdienen! Wat verkoopt nu echt goed op Marktplaats? In deze blog zochten we uit welke artikelen je er goed kan verkopen. Spullen aanbieden op Marktplaats is goed voor je portemonnee en ook voor het milieu. Welke artikelen het beste verkopen kan per jaar (en in sommige gevallen per seizoen) verschillen. In deze blog bespreken we de producten die doorgaans het meest populair zijn!


1. Koop producten in vanuit China

Een van de gemakkelijkste manieren om geld te verdienen op marktplaats is het in en verkopen van producten vanuit China. Veel Nederlanders kopen dergelijke producten liever op marktplaats, zodat ze niet weken hoeven te wachten op de levering en minder onzekerheid hebben bij aankoop.

Hier kun jij van profiteren door een verkoopmarge door te berekenen. Daarnaast kun je profiteren van bulkkorting wanneer je meerdere producten van 1 verkoper afneemt.

Bekijk handelsproducten op AliExpress »


Voorbeelden van Chinese producten die goed verkopen op marktplaats:

Wat ook goed werkt is om zelf te speuren naar producten die nog niet worden aangeboden op marktplaats. In dat geval kun je kleine hoeveelheden van deze producten inkopen en aanbieden op marktplaats om te zien of ze goed lopen.

Bekijk meer producten vanuit China op AliExpress »


Lees ook:


2. Zelfgemaakte en tweedehands meubelen

Nieuwe meubelen zijn een enorme kostenpost voor veel mensen. Daarom verkopen zelfgemaakte of tweedehands meubelen zo goed op Marktplaats. Daarvoor moet het meubel natuurlijk wel in goede staat zijn. Meubelen verkopen op Marktplaats verdient goed, is goed voor het milieu en het scheelt gedoe, omdat je niets naar het oud vuil hoeft te brengen.

De meubelen die over het algemeen het meest verkocht worden zijn banken en eetkamerstoelen. Ook (boeken) kasten doen het goed.
Er zijn steeds meer mensen die zelf meubelen maken, van bijvoorbeeld steigerhout. Deze worden dan voor een leuke prijs verkocht, maar ze blijven goedkoper dan meubelen uit hippe of bekende winkels. Online zijn er allerlei tips te vinden over het zelf maken van meubelen, ook voor mensen die daar nauwelijks ervaring in hebben.

Retro spullen voor in huis

Het is hipper dan hip: je inrichting een retro tintje meegeven. Wat dacht je van die gave rotan stoel uit de jaren zeventig, die sixties snijplank of dat kleed dat je ouders vroeger ook al op de woonkamervloer hadden liggen? Als je het geluk hebt dat je (groot)ouders al hun spulletjes van vroeger hebben bewaard – dan hebben ze wel veel opslagruimte nodig – hoef jij Marktplaats niet af te struinen voor de gaafste nostalgische woonaccessoires.

Anders is deze tweedehands site the place to be als het om retro spullen voor in huis gaat. Daar kun je als verkoper dus ook dankbaar gebruik van maken. Alles in de stijl van vroeger voor in huis gaat als warme broodjes over de toonbank. Kijk dus of je nog wat uit het de opslag van je opa of oma mag verkopen, of zet dat tweedehands kleed waar jij op uitgekeken bent voor een mooie prijs op Marktplaats.

Producten van de Ikea

De Zweedse woonwinkelgigant Ikea is bij ontzettend veel mensen populair. Dat snappen we wel, want bij Ikea koop je mooie producten voor een klein prijsje. Een nieuw tafeltje of die ene stoel is zo gehaald: ook als ze toch niet zo goed bij de inrichting passen. Op Marktplaats is je miskoop van de Ikea zo verkocht, want er is altijd een grote vraag naar de producten van Ikea.

Mensen kopen toch liever voor een paar tientjes minder een meubel van de woongigant, en sommigen hebben zo’n hekel aan het doe-het-zelf pakket dat ze liever een tweedehands exemplaar kopen die al in elkaar is gezet. Wat helemaal hard gaat op Marktplaats is een product van de Ikea die niet meer in de winkel te verkrijgen is. Je kunt dan op heel wat potentiële kopers rekenen.

Designer woonproducten

Als jij in het bezit bent van een designer stuk, dan kun je die prima via Marktplaats verkopen. Meubels, accessoires en lampen van bepaalde ontwerpers doen het erg goed op deze tweedehands verkoopsite. Er zijn veel verzamelaars op deze site te vinden, die ook echt wel weten wat een stoel van Eames waard is. Daarom kun jij je designer stukken heel goed verkopen op Marktplaats voor een passende prijs.

Zelfgemaakte (steigerhout) meubels

Ben jij een beetje handig? Steigerhout meubels zijn erg gewild – helemaal als ze op maat gemaakt zijn. Ontzettend veel mensen zoeken naar een mooi tuinmeubel van dit steigerhout, het liefst eentje die precies in hun tuin past. Vele handige klussers zijn daarom zelf aan de slag gegaan met het maken van meubelen van steigerhout om deze op marktplaats te verkopen. Soms gaat dat zelfs zo goed dat ze het fulltime kunnen doen. Wil jij wat bijverdienen? Ga dan aan de slag met op maat gemaakte meubels!

https://nl.pinterest.com/pin/489344315755996087/


3. Caravans en campers

Er is veel vraag naar caravans en campers. Dit neemt alleen maar toe doordat steeds meer mensen steeds vaker op vakantie gaan. Zodoende is dit één van de meest succesvolle categorieën op Marktplaats.

Wil je van je caravan of camper af, aarzel dan zeker niet om ‘m op Marktplaats te zetten! 
Gaat de verkoop van je caravan of camper toch minder snel dan je hoopte, dan kan je het beste je advertentie even opnieuw plaatsen. Je verschijnt dan weer sneller in de zoekresultaten. Let wel op de tijd van het jaar; vlak voor de zomervakantie kun je een betere prijs vangen voor je camper of caravan dan na het seizoen.

Ben je een handelaar? Campers kun je na de zomer vaak met een fikse korting inkopen. Knap je ze op en verkoop je ze in de lente weer? Dan kun je hier een leuke winst op maken.


4. Dameskleding en schoenen

Dameskleding is mateloos populair op Marktplaats. Dit komt simpelweg omdat vrouwen gemiddeld aardig wat in de kast hebben hangen, waarvan er ook weleens wat afgedankt wordt. Ziet je kledingstuk er nog netjes uit, aarzel dan niet om het op Marktplaats te verkopen. De kans is groot dat je er geld aan overhoudt.
Hetzelfde geldt voor schoenen (bijvoorbeeld merkgympen): veel mensen zoeken hier online naar om ze voor een zacht prijsje te kunnen kopen. Vrouwen zijn daarbij iets meer bezig met duurzaamheid dan mannen, en hebben er minder bezwaar tegen om iets tweedehands aan te schaffen.

Herenkleding

Mannenkleding verkoopt misschien minder snel op Marktplaats dan vrouwenkleding, maar nog steeds goed. Met name de merkartikelen.


5. Babykleding en andere baby artikelen

Een andere categorie die als een speer verkoopt op Marktplaats, zijn kinderspullen. Kleine kinderen groeien echt als kool, en daarom vinden veel mensen het helemaal geen verkeerd idee om tweedehands kleertjes aan te schaffen voor hun kindje. Ook naar speelgoed en zaken als wandelwagens of autostoeltjes wordt driftig gezocht. Als je goed wilt verkopen op Marktplaats, dan is het dus zeker een goed idee om kinderspullen online te plaatsen.

https://nl.pinterest.com/pin/414894184398081157/

Verkoop bijvoorbeeld de kleertjes waar je kind nu niet meer in past: daar zijn andere ouders weer reuze blij mee. Je zult ongeveer vijftig procent van de nieuwprijs kunnen vragen, helemaal als het om merkkleding gaat. Dat levert toch weer een fijn zakcentje op! Maar ook voor de verkoop van speelgoed en praktische zaken als een autostoel kun je zo tientallen euro’s verdienen. Dat scheelt toch weer een hoop bij de aanschaf van nieuwe kleertjes en speelgoed.

Voorbeelden

Steeds meer ouders zoeken online naar nette, tweedehands babyspullen. Dat scheelt een hoop geld! Gooi dus geen babyspullen weg die er nog goed uitzien, je kan ze prima verkopen op Marktplaats. Vooral spullen zoals kleding, speelgoed en commodes doen het erg goed.
 Verder verkopen deze babyspullen goed:

 • Kinderwagens en regenhoezen
 • Babybadjes
 • Luiertassen

Niet weggooien dus, maar lekker op Marktplaats zetten.


6. iPhones, iPads en andere smartphones

Bonustip: Apple producten zijn over het algemeen veel waardevaster dan andere elektronica en zijn vaak gemakkelijk weer te verkopen op Marktplaats. Ideale producten om een handeltje mee op te zetten, dus.

Als er iets prijzig is, zijn het wel telefoons. Er is dan ook veel vraag naar op Markplaats. Let er hierbij wel op dat je telefoon niet té oud is (ouder dan 3 jaar). De software ontwikkelt zich tegenwoordig zo snel, dat zo’n oude telefoon al snel te traag wordt. De kans op een succesvolle verkoop wordt dan erg klein. 
Het verkopen van smartphones op Marktplaats past vooral goed bij mensen die graag voorop lopen wat betreft de nieuwste telefoons. Als je elk jaar een nieuwe telefoon koopt, is je oude smartphone nog snel genoeg voor een succesvolle verkoop. Hetzelfde geldt voor tablets en laptops.


7. Fietsen en andere vervoersmiddelen

Fietsen blijven het goed doen op Marktplaats. Mensen die niet fietsen voor hun hobby, willen meestal een nette, eenvoudige fiets om van A naar B te komen. De meesten willen daarom niet een heel dure fiets. Ook in de stad, waar fietsen wat sneller gestolen worden, vinden mensen een tweedehands fiets prima. Zet je oude fiets dus zeker op Marktplaats, want de kans is groot dat er iemand belangstelling heeft.

Locatievoordeel

Als je snel een nieuwe fiets voor een fijn prijsje nodig hebt, dan kijk je al gauw op Marktplaats. Vervoersmiddelen als fietsen, brommers en zelfs auto´s kun je goed via Marktplaats verkopen: omdat mensen op postcode kunnen zoeken, gaat vaak de voorkeur naar een vervoersmiddel bij ze in de buurt. Als je een fiets of scooter wilt verkopen, is het wel handig als je het aankoopbewijs nog hebt. Er veel gestolen fietsen op Marktplaats staan – heling is natuurlijk hartstikke verboden. Daarom verkoop jij je tweedehands fiets nog sneller als je een bonnetje kunt laten zien.


8. Scooters en auto’s

Scooters en auto’s doen het wel en niet goed op Marktplaats. Je kan ze goed verkopen, omdat er veel vraag is naar tweedehands motorvoertuigen. Wél schrijven scooters en auto’s heel snel af (vanaf het moment dat jij ermee wegrijdt). Je kan je auto dus uitstekend verkopen, maar je zal niet de hoofdprijs ontvangen voor een tweedehands auto of scooter. Wel is dit afhankelijk van het merk. Zo zijn Vespa’s bijvoorbeeld razend populair, dus daar kan je meer voor vragen. 
Onderdelen van auto’s kan je vaak ook goed verkopen. Denk bijvoorbeeld aan kabels, schakelaars en bougies.


9. Boeken

Oudere uitgaven, mooie kinderboeken, studieboeken en allerlei andere literatuur, doen het goed op Marktplaats. Boeken nieuw kopen is al snel prijzig. Zeker de populaire boeken van bekende of vooraanstaande schrijvers. Gooi dus geen boeken weg, ook als je er niets mee hebt! Sommige uitgaven doen het erg goed op Marktplaats, dus waag zeker even een verkoop.


10. Verzamelobjecten (strips, postzegels etc.)

Er zijn heel veel mooie, oude spullen waar je liefhebbers een groot plezier mee doet: van platenspelers tot oude camera’s of strips: op Marktplaats vind je altijd wel liefhebbers voor deze artikelen. Zeker als ze nog in goede staat zijn. 
Dit zijn typische voorbeelden van verzamelobjecten die goed verkopen:

 • Oude elektronica zoals radio’s, ouderwetse telefoons, platenspelers etc.
 • Antiek.
 • Modeltreinen en postzegels.
 • Oude stripboeken
 • Fotografie artikelen
 • Kunst
 • Servies
 • Interieurdecoratie
 • Typemachines

12. Merkartikelen in het algemeen

Aan merkartikelen hangt een imago waardoor ze ontzettend gewild zijn. Die prijzige zonnebril die jij helemaal zat bent, kan voor een ander een erg mooie aankoop zijn. Zeker als er niet de hoofdprijs voor gevraagd wordt. Zet je artikel daarom zeker even op Marktplaats. 
Dit zijn voorbeelden van gewilde merkspullen op Marktplaats:

 • Accessoires zoals zonnebrillen en tassen
 • Jassen
 • Schoenen
 • Smartphones en tablets
 • Interieurartikelen
 • Merkspullen voor kinderen

Merkspullen zijn enorm gewild om hun imago, maar ook om de kwaliteit


13. Seizoensgebonden artikelen

De bekendste spullen die onderhevig zijn aan seizoenen, zijn natuurlijk winterkleding, schaatsen en zonnebrillen. Zodat bijvoorbeeld skikleding het vaak goed. Bij deze artikelen is het natuurlijk handig dat je ze op Marktplaats zet op het moment dat er veel vraag naar is. De kans is dan groot dat je ze voor een goede prijs verkoopt. Wil je een lading spullen gaan verkopen op Marktplaats, dan kan het dus slim zijn om bepaalde spullen pas in een passend seizoen erop te zetten.


14. Elektronica en witgoed

Televisies, witgoed en keukenapparatuur die nog in goede staat zijn, kan je uitstekend verkopen op Marktplaats. Denk bijvoorbeeld aan koffiezetapparaten, vrieskisten, koffiepercolators, waterkokers en Nespresso apparaten. Met name de merkapparaten voor in de keuken doen het erg goed op Marktplaats, om de simpele reden dat ze in nieuwe staat ontzettend duur zijn.
Hetzelfde geldt voor televisies en andere elektronica: als het in goede staat is, is de kans groot dat je een succesvolle verkoop kan doen op Marktplaats.


15. Concertkaartjes

Het komt helaas best vaak voor: mensen vissen achter het net voor een kaartje voor hun favoriete artiest. Of ze zijn net iets te laat met het kopen van kaarten, zodat het evenement al uitverkocht is. Heb jij wél een kaartje gescoord, maar kun je toch niet naar het concert? Concertkaartjes verkopen via Marktplaats is booming business – je raakt je kaartje zeker kwijt via deze verkoopsite, soms wel voor tientallen euro’s meer. Het eerlijkste is natuurlijk om het kaartje voor dezelfde prijs te verkopen als dat jij hem hebt aangeschaft.

Bovenstaande alinea geldt trouwens ook voor toegangskaartjes voor andere evenementen: een populaire closet sale, een exclusieve expositie in een museum of een sportwedstrijd, bijvoorbeeld.

https://nl.pinterest.com/pin/377176537542014091/


16. Duurzame producten

Anno 2019 is er een trend op Marktplaats gaande, namelijk de goede verkoop van duurzame producten. Steeds meer mensen zijn bezig met het milieu en proberen daarom zo veel mogelijk tweedehands te kopen – dat is goed nieuws voor de Marktplaats verkopers, natuurlijk, maar we zien ook een stijgende lijn in de verkoop van duurzame producten. Heb jij een mooi kleed van bamboe, ijzeren rietjes of een gave herbruikbare koffiebeker? Duurzame producten doen het hartstikke goed op Marktplaats, dus hier kun je zeker geld mee verdienen.

https://nl.pinterest.com/pin/312366924147354555/


Er zijn verschillende artikelen die goed verkopen op Marktplaats

Van een aantal artikelen die je afdankt, is het zonde om ze niet aan te bieden op Marktplaats. Een aantal producten verkopen namelijk ontzettend goed. Zo is er veel vraag naar mooie, betaalbare dameskleding. Naar herenkleding ook, maar iets minder. Toch loont het ook voor mannen om nog nette tweedehands kleding aan te bieden op marktplaats.

Daarnaast doen babyspullen zoals kinderwagens, hoezen voor kinderwagens, tassen, commodes en badjes het goed op Marktplaats. Het is voor jonge ouders vaak duur om al deze zaken nieuw aan te schaffen. 
Iets wat ook goed verkoopt, zijn verzamelobjecten op het gebied van muziek, kunst, fotografie en boeken.

Naar telefoons en tablets is ook veel vraag. Zeker wat betreft de merkartikelen. Verkoop ze bij voorkeur als ze niet té oud zijn (1 à 2 jaar oud is prima), want door de snelle ontwikkelingen op het gebied van technologie worden smartphones na ongeveer 3 à 4 jaar nogal traag. 

Tot slot verkopen auto’s en scooters erg goed, al schrijven ze snel af na het eerste gebruik. Je kan voor niet elk merk de hoofdprijs vragen.


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Algemeen
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website

Bespaartip 2021

blank
© Bespaarinfo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement
vergelijk zorgverzekeringen