Tips en artikelen over geld besparen

Hoe kan ik eenvoudig wat extra geld verdienen? 56 tips

Hoe kan ik eenvoudig wat extra geld verdienen? 56 tips

Laatst bijgewerkt: mei 13, 2020

Een beetje extra geld ontvangen is altijd mooi meegenomen. Maar waar haal je zo’n extraatje vandaan? Want misschien is het voor jou wel lastig om extra te werken, of je bent nog niet eens afgestudeerd. In dat geval moet je iets creatiever zijn om die extra inkomsten te genereren. Gelukkig hebben wij het meeste werk al voor je gedaan. Want hieronder lees je maar liefst 56 tips hoe jij extra geld kunt verdienen. En sommige tips zijn zó makkelijk, dat je ze zelfs vanuit je bed kunt doen.


Waarom extra geld verdienen?

Geld heeft een groot effect op ons geluk en onze gezondheid. Het is dus altijd fijn om er genoeg van te hebben. Dit artikel is bedoeld voor jou wanneer je:

 • Minder geldzorgen wilt hebben.
 • Soms iets leuks wilt kopen voor jezelf.
 • Een vollere spaarrekening wilt hebben.
 • Nu problemen hebt om je schulden op tijd te betalen.
 • Je niet teveel moeite wilt doen voor extra geld.

Naast extra geld verdienen ook nog meer geld besparen? Lees hierna ook ons artikel over budgetteren.


56 manieren om eenvoudig extra geld te verdienen


1. Online vragenlijsten

Veel bedrijven willen maar al te graag weten wat er speelt in de hoofden van hun klanten. Door online vragenlijsten in te vullen over jouw gebruik van bepaalde producten, kunnen zij nieuwe producten ontwikkelen. In ruil voor het invullen van één vragenlijst ontvang je tussen de 30 cent en 5 euro. Ben je een beetje vlug, dan kun je hier per uur een leuk bedrag uithalen.

Bekijk hier alle aanbieders van online enquêtes »


2. Bijverdienen als Thuisverdiener

Via Thuisverdiener heb je de mogelijkheid om middels verschillende taken geld te verdienen vanuit huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inpakwerk, het testen van producten en het meewerken aan onderzoekspanels.

Al het werk op thuisverdiener kun je gewoon vanuit huis doen en je hoeft niet te solliciteren. Uiteraard is het niet voor iedereen mogelijk om hiermee een full-time salaris te verdienen, maar het kan een leuke bijverdienste opleveren.

Ga naar de website Thuisverdiener.nl »


3. Producten testen

Productfabricanten zijn constant op zoek naar testers om hun (nieuwe) producten uit te proberen. Hierdoor hebben ze de mogelijkheid om hun producten te verbeteren en fouten te ontdekken. Het werkt alsvolgt: je maakt kenbaar welke producttypes je graag zou willen testen, vervolgens krijg je het product opgestuurd en probeer je het uit. Na de testperiode rapporteer je uitgebreid je bevindingen. De vergoeding varieert; soms krijg je cash geld, bij andere aanbieders krijg je kadobonnen. Vaak mag je sowieso het geteste product houden.

Bekijk bedrijven die op zoek zijn naar producttesters »


4. Koop en herverkoop spullen op marktplaats

Producten inkopen vanuit China

Je kunt zelf producten vanuit China inkopen, bijv. via Aliexpress en deze doorverkopen via marktplaats. Hier kun je vaak grote marges op pakken, wanneer je producten verkoopt die erg in trek zijn bij Nederlandse consumenten.

Voorbeelden van producten die je goedkoop kunt inkopen goed verkopen op marktplaats:

Bekijk meer producten om in te kopen vanuit China »

Koop in en verkoop

Verdiep jezelf in de prijzen van bepaalde producten en zoek dan naar de juiste koopjes op marktplaats.

Een goede tactiek is om meerdere producten bij één verkoper te kopen, om die vervolgens los te verkopen. Verkoopt iemand bijvoorbeeld 20 Playstation spellen voor 100 euro, dan zoek je eerst advertenties op waar die spellen los worden aangeboden. Kom je na het opzoeken van 10 spellen al boven de 100 euro uit, dan zit je goed.

Je kunt dan die 10 spellen los verkopen voor een iets goedkopere prijs dan de concurrentie. Het bedrag dat je vervolgens verdient op de verkoop van de overige 10 spellen is je winst. Je kunt dit eventueel ook doen op websites waar spullen gratis worden aangeboden.


Bekijk ook:


5. Geneesmiddelenonderzoek

Farmaceutische bedrijven zijn altijd op zoek naar testpersonen. Testpersoon zijn betekent overigens niet dat je zomaar wat toegestopt krijgt. Het gaat voornamelijk om medicijnen die al verschillende testrondes door zijn. Vervolgens moeten de medicijnen nog getest worden op mensen. Afhankelijk van het onderzoek kan de vergoeding hiervoor oplopen tot meer dan 1.500 euro. Wel moet je vaak voldoen aan eisen. Zo mag je vaak niet roken, andere medicijnen gebruiken of ziek zijn.


6. Pinsparen

Het is misschien niet direct een methode om extra bij te verdienen, maar het kan op termijn wel zorgen voor een goedgevulde bankrekening. Bij verschillende banken kun je pin bedragen afronden naar boven, of bijvoorbeeld 1%, 5% of 10% van iedere pin transactie automatisch overstorten naar een spaarrekening. Omdat je hierdoor minder geld op je betaalrekening hebt, geef je dus ook minder uit.


7. Cashback acties

Heb je nieuwe spullen nodig? Kijk dan eerst op internet of er cashback acties voor dat product zijn. Je koopt het product dan tegen de normale prijs, maar je kunt er later geld voor terugvragen. Dit is één van de makkelijkste manieren om extra geld te verdienen omdat er op heel veel producten cashback acties zijn. Dat geldt voor producten zoals tandpasta, maar ook voor scheerapparaten en koelkasten.


8. Word Uber chauffeur

Hoewel de regels rondom Uber steeds strenger worden, is het nog steeds mogelijk om eenvoudig wat extra geld te verdienen met je auto. Door bijvoorbeeld op vrijdagavond of zaterdagavond door grote steden te rijden, krijg je om de haverklap een verzoek om mensen ergens af te zetten. Dit levert je in één avondje soms meer dan honderd euro op. Je wordt niet rijk van het rijden voor Uber, maar wanneer je alleen iets extra’s wilt verdienen is het een prima baantje.


9. Verhuur je auto

In Nederland zijn een aantal platformen waar je je eigen auto kunt verhuren. Staat jouw auto vaak dagenlang ongebruikt voor de deur? Dan loop je op dit moment geld mis. Via websites zoals Snappcar kun je zelf bepalen hoeveel geld je per dag voor de auto wilt hebben. Verhuur je de auto 5 dagen per maand voor 30 euro, heb je toch maar weer mooi 150 euro bij elkaar gespaard. En dat zonder dat je er iets voor hoeft te doen.


10. Cadeaukaarten verkopen

Ben jij zo iemand die nooit weet wat je wilt hebben voor je verjaardag? Grote kans dat je een aantal cadeaubonnen voor Bol.com, H&M of andere winkels hebt liggen. Dat kan je natuurlijk uitgeven, maar wat nou als je niets nodig hebt? Dan kan je het geld op die cadeaukaart beter omzetten in echt geld. Dat kan op de website Wissel.nl. Hoewel je er niet het volledige bedrag voor krijgt, is contant geld nog altijd beter dan een product dat je eigenlijk niet nodig had.


11. Leen je spaargeld aan particulieren

Heb je een paar honderd euro waar je nu niets mee doet? Waarom leen je het niet aan een particulier? Via een website zoals fastinvest.com kun je al vanaf 1 euro geld investeren. De rente daarop? Ergens tussen de 9% en 16%. Probeer dat maar eens te krijgen als rente op je bankrekening! Iedere maand krijg je rente betaald van deze particulier en aan het einde van de looptijd – vaak 6 tot 12 maanden – krijg je de inleg weer terug. Zo kun je in één jaar tijd meer dan 100 euro aan rente betaald voor een inleg van 1000 euro. Dat is snel verdiend.


12. Verkoop spullen op marktplaats

Je hebt vast wel ergens in huis ene hoek of zelfs een kamer vol met spullen die je niet gebruikt. Waarom verkoop je niet alles wat je al meer dan een jaar niet gebruikt hebt? Kleding, speelgoed van de kinderen, maar ook fitnessapparaten staan vaak te verstoffen in een kamer waar je nooit komt. Toch kun je hier een leuk bedrag mee verdienen wanneer je het verkoopt.


13. Nielsen Digital Voice

Vind jij het niet erg wanneer een bedrijf jouw data kan inzien? Dan kun je het tegenwoordig ook verkopen. De Nielsen Digital Voice app installeer je gratis op je smartphone en houd vanaf dat moment je telefoongebruik in de gaten. Je hoeft verder niets extra’s te doen, behalve je telefoon te gebruiken zoals je normaal doet. Vervolgens worden er iedere maand prijzen weggegeven met een totale waarde van 10.000 dollar. Volgens de website gaat het om ca. 400 prijzen per maand, waardoor je redelijk veel kans maakt op een leuk geldbedrag.


14. Begin een blog

Het lijkt misschien veel werk, maar met een paar middagen knutselen heb jij een eigen blog in elkaar gezet. En het mooiste van alles, is dat je daar ook gewoon geld mee kunt verdienen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van affiliate linkjes, waar je spullen van bedrijven verkoopt en daar zo zelf wat geld aan overhoudt. De bedragen die je hiermee verdient liggen tussen de 0 euro en 1000 euro per maand, afhankelijk van hoeveel tijd je zelf in de website stopt.


15. Word een schrijver

Ben je goed met taal en vind je het leuk om te schrijven? In dat geval is het eenvoudig om wat extra geld te verdienen. Op internet zijn meer dan genoeg websites waar je jezelf kunt aanmelden, om vervolgens tegen betaling korte stukjes tekst te creëren. Soms is het een korte omschrijving van een supermarkt, terwijl je ook opdrachten kunt ontvangen waarbij je meerdere pagina’s moet schrijven. Een voorbeeld van zo’n website met opdrachten is textbroker.nl.


16. Doe mee aan prijsvragen

Ben jij gek op prijsvragen en wil jij weleens een leuk geldbedrag winnen? Vergeet de staatsloterij, waarbij de kans om te winnen minimaal is, en speel online mee met verschillende prijsvragen. Op de website prijsvragen.nl staan zoveel prijsvragen, dat je de hele dag bezig kunt zijn. En hoe meer prijsvragen je invult, hoe groter de kans is dat je wint.


17. Verdiep je in Facebook Advertenties

Ken jij Facebook door en door en snap jij de basisprincipes van verkopen? Lees je dan eens in over Facebook Advertenties en probeer zelf een aantal klanten te vinden. Jij ondersteunt hen dan bij het uitrollen van hun advertenties, waar je natuurlijk geld voor krijgt. En het mooiste van alles? Je hoeft maar een paar dagen bezig te zijn met Facebook Advertenties om het helemaal door te hebben.


18. Word een virtuele assistent

Ieder bedrijf heeft wel een lijstje met klussen die steeds maar blijven liggen. Vaak huren ze een virtuele assistent in voor dit soort taken. Je beantwoord dan e-mailtjes, zoekt online naar informatie over bepaalde onderwerpen en schrijft stukjes tekst voor blogs. Een virtuele assistent kan tientallen verschillende taken krijgen, dus het is ook nog eens erg divers.


19. Verkoop zelfgemaakte t-shirts

Heb jij een oog voor design? Dan kun je online je eigen t-shirts ontwerpen en vervolgens zelf verkopen. Door slim gebruik te maken van Facebook Advertenties ben je zo in staat om een leuk geldbedrag te verdienen.


20. Verhuur je huis

Woon je op een interessante locatie in Nederland? Bijvoorbeeld een grote stad of vlakbij toeristische plekken? Door je huis af en toe te verhuren op Airbnb kun je iedere maand honderden euro’s ontvangen. In de nachten dat jij gasten over de vloer hebt, kun jij vast wel ergens anders slapen. Heb je een kamer in huis over? Dan kun je uiteraard ook alleen die kamer verhuren.


21. Verhuur je spullen

Op internet zijn verschillende websites te vinden waar je zelf je spullen kunt verhuren. Heb je een camera die je vrijwel nooit gebruikt, een bakfiets of iets anders bruikbaars? Zet het eens online. Je zal je verbazen over hoeveel mensen betalen om iets eenvoudigs van je te huren.


22. Zoekmachine beoordelaar

Google jij er de hele dag op los? Dan is dit werk iets voor jou. Een zoekmachine beoordelaar is altijd op zoek naar de juiste zoekresultaten en of deze resultaten wel goed worden weergegeven. Vervolgens leg je deze informatie vast, waarna je ervoor krijgt betaald. Dat is lekker, want je kunt dit werk dus zelfs vanuit je bed doen.


23. Creëer een online cursus

Ben jij ergens héél erg goed in? Grote kans dat je geld kunt verdienen met je kunsten. Ben je de beste Photoshopper in de buurt, train jij honden bijzonder goed of kan je schilderen zoals Bob Ross? Door een online cursus te maken en die online aan te bieden, krijg je geld voor iedere verkochte cursus.


24. Koop en verkoop domeinnamen

Wist je dat sommige mensen er hun werk van maken om domeinnamen te kopen en weer te verkopen. Bijvoorbeeld wanneer er product op de markt komt, zie je dat veel mensen verschillende domeinnamen rondom dat onderwerp opkopen. Zo’n domeinnaam kost soms maar 1 euro per jaar, terwijl de verkoop in sommige unieke gevallen meer dan 100.000 euro opleverde. Voorbeelden: Voetbal.nl, schoenen.nl, vakantie.nl en relatiegeschenk.nl. Al deze domeinnamen werden ooit opgekocht voor een bedrag tussen de 72.000 tot 2.500.000 euro.


25. Test websites

Heb je een kritische blik? Dan kun je wat extra geld verdienen als website tester. Er zijn verschillende – vaak Engelstalige websites die dit soort werk aanbieden. De opdrachten lopen uiteen. Soms moet je alleen maar vertellen wat je van de layout vind, terwijl je soms een uitgebreide analyse moet maken. De verdiensten liggen tussen de 5 en 20 euro per voltooide test. Voor sommige testen heb je wel kennis van IT nodig.


26. Begin je eigen Youtube kanaal

Heb je iets interessants te zeggen, maak jij je eigen muziekmixen of ben je een geboren vlogger? In dat geval kun je veel geld verdienen met je eigen Youtube kanaal. Hoe meer kijkers je hebt, de beter. Youtube geeft jou namelijk een deel van de advertentie inkomsten die voortkomen uit jouw video’s. Word je er rijk van? Waarschijnlijk niet. Maar weet je net als de beroemde vlogger PewDiePie miljoenen kijkers te trekken, dan lopen je inkomsten op tot honderdduizenden euro’s per maand.


27. Verkoop handgemaakt spullen

Heb je tijd over en creativiteit teveel? Dan kun je leuk bijverdienen met de verkoop van handgemaakte spullen. Op de website Etsy.nl kun je alles verkopen wat handgemaakt, vintage of uniek is. En juist voor dit soort producten willen mensen vaak wat extra’s betalen.


28. Verhuur jezelf

Op websites zoals peopleperhour.com is het mogelijk om jezelf (digitaal) te verhuren. Kun je een beetje ontwerpen, wil je virtueel assistent worden of kun je iets anders heel goed? In dat geval kun je hier ook wat extra’s verdienen. Wel moet je concurreren met mensen uit goedkope landen, waardoor het inkomen vaak niet boven de 5 tot 10 euro per uur uitkomt.


29. Verkoop je foto’s

Heb je een goede camera en maak je daar prachtige foto’s mee? Waarom verkoop je ze niet? Op websites zoals shutterstock.com krijg je een paar cent voor iedere keer dat iemand je foto downloadt. Maak jij mooie of bruikbare foto’s die iedereen wil hebben, dan kun je daar goed geld aan verdienen. Goede fotografen kunnen hiermee een paar honderd euro per maand mee verdienen.


30. Plaats advertenties op je auto

Het mag er dan niet zo mooi uitzien, maar het verdient wel geld. Soms kun je tientallen euro’s per maand verdienen door rond te rijden met reclame op je auto. De hoogte van het bedrag hangt af van het aantal kilometers dat je rijdt, waar je rijdt en hoe lang je rond rijdt met de stickers.


31. Verkoop je haar

Je leest het goed. Er zijn mensen – of eigenlijk pruikenmakers – geïnteresseerd in jouw haar. Heb je 20-35 centimeter haar over, dan kun je hier 15 tot 75 euro voor verdienen. Je stuurt de staart dan per post op, waarna je het geld krijgt overgemaakt.


32. Doe mee aan focusgroepen

Een focusgroep is een soort online vragenlijst, maar dan offline. Je zit bij een focusgroep met een groepje mensen bij elkaar, waarbij de gespreksleider vragen stelt. het gesprek wordt opgenomen of er worden aantekeningen gemaakt. Voor deze bijeenkomsten lopen de verdiensten uiteen. Afhankelijk van het belang van het onderzoek kun je er 25 tot 200 euro per onderzoek mee verdienen.


Overige mogelijkheden om extra geld te verdienen

Hierboven gaven we je al 30 opties om eenvoudig wat extra geld te verdienen. Maar er zijn er nog veel meer. Hieronder zie je nog veel meer mogelijkheden.

 • 33. Word huiswerkbegeleider voor kinderen die moeite hebben met bepaalde schoolvakken.
 • 34. Ga de buurt rond om te vragen of iemand hulp nodig heeft met bladeren vegen of sneeuwruimen.
 • 35. Knap antieke meubels op en verkoop ze weer.
 • 36. Koop een draaitafel en wordt DJ op kinderfeestjes.
 • 37. Word part-time pizzabezorger.
 • 38. Train honden in de buurt of laat ze uit.
 • 39. Doe via een zorginstantie klusjes voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.
 • 40. Word part-time glazenwasser
 • 41. Speel online poker
 • 42. Word mystery shopper en krijg betaalt terwijl je winkelt.
 • 43. Zet geluidsfragmenten om in geschreven teksten (transcriberen).
 • 44. Groei je eigen rozen en verkoop ze met Valentijnsdag.
 • 45. Vraag om een promotie op je werk.
 • 46. Werk een aantal extra uren op je werk.
 • 47. Investeer je geld op de aandelenmarkt.
 • 48. Neem een bijbaantje als bezorger bij Deliveroo of Uber Eats.
 • 49. Recycle telefoons (Zonzoo.nl).
 • 50. Verdien geld met aanmelden op nieuwsbrieven en klikken op links.
 • 51. Speel een rolletje in een film op filmvacatures.nl.
 • 52. Pas op kinderen (of huisdieren).
 • 53. Stap over naar een andere energiemaatschappij.
 • 54. Bied het aan om te carpoolen naar je werk.
 • 55. Deel flyers en ander promotiemateriaal uit.
 • 56. Test producten voor geld.

Meer ideeën? Lees hier verder over 22 bijbaantjes.


Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om redelijk eenvoudig aan extra geld te komen. Soms heb je zelfs helemaal geen kennis of talent nodig en verdien je alsnog tientallen euro’s per maand extra. Dat extra inkomen is natuurlijk van harte welkom. Want daardoor kun je schulden aflossen, extra sparen of misschien zelfs wel op vakantie!


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Werk
foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn

Bespaartip van de redactie:

Verdien tot €7,- per enquete bij Thuisverdiener.nl

blank
© Bespaarinfo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement
Verdien tot €7,- per enquete bij Thuisverdiener.nl