Tips en artikelen over geld besparen

Reclame op je auto; hoe kun je reclame rijden?

Reclame op je auto; hoe kun je reclame rijden?

Laatst bijgewerkt: september 26, 2019

Wil jij geld verdienen met je auto, zonder daar (veel) extra moeite voor te doen? Dan zou je je auto eventueel kunnen laten voorzien van reclame. Zo verandert jouw auto in een rijdende billboard. Dit is voor het bedrijf waarvoor jij reclame gaat maken erg aantrekkelijk. En jij hoeft er eigenlijk niets anders voor te doen dan je dagelijkse routes rijden. Wil je weten of het rijden met reclame op je auto iets voor jou is, hoe je dat kunt doen en hoeveel je ermee zou kunnen verdienen? In dit artikel vertellen we je er alles over.


Je auto als reclamebord

Als je tijdens het autorijden eens goed om je heen hebt gekeken, dan is het je misschien weleens opgevallen dat er veel auto’s zijn die voorzien zijn van reclame. Bij sommige auto’s zal dit een subtiele reclame op de achterkant van de auto zijn, terwijl andere auto’s volledig gewrapt zijn. Een groot deel van de auto’s die voorzien zijn van reclame, worden gereden door mensen die bij het desbetreffende bedrijf werkzaam zijn. Een ander deel van de auto’s is van particulieren die hun auto ‘verhuren’ als een rijdend reclamebord.


Reclame rijden

https://www.instagram.com/p/BhpY_Q-HFfG/

Als particulier rijden met reclame op je auto wordt ook wel ‘reclame rijden’ genoemd. De vorm van reclame waarbij je hele auto voorzien wordt van een opvallende wrap met daarop reclame, wordt ook wel ‘wrap advertising’ genoemd. Beide vormen hebben hetzelfde doel: reclame maken voor een bedrijf. En jij als bestuurder kan daar je voordeel uithalen door jouw auto aan te bieden voor die reclame en daar vervolgens geld mee verdienen.


Hoe werk het?

Als je het wel ziet zitten om geld te verdienen met je auto, dan kun je je aanmelden als reclame rijder. Hierbij geef je aan wat voor auto je hebt, waar je rijdt en hoeveel je rijdt. Ook kun je aangeven waar de reclame op jouw auto geplaatst zou mogen worden. Aan de hand daarvan wordt een profiel gemaakt. Vervolgens kunnen bedrijven bepalen of jij als bestuurder interessant voor hen bent. Rijd je bijvoorbeeld op plekken die voor het bedrijf relevant zijn? En is jouw auto representatief genoeg voor het bedrijf? Als dit zo is, kun je een aanbieding krijgen om met de reclame voor dit bedrijf op je auto rond te gaan rijden.

Eisen

Als je met reclame op je auto wilt gaan rijden, dan zijn daar vaak wel een aantal eisen aan verbonden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je netjes rijdt. Aangezien jij als weggebruiker reclame maakt voor een bepaald bedrijf, is het voor hen natuurlijk niet prettig als jij als een maniak over de weg scheurt en asociaal rijgedrag vertoont. Daarnaast is het onder andere belangrijk dat je auto er representatief uitziet en dat je (uiteraard) een geldig rijbewijs hebt.

Plaatsing van de reclame

Als je een aanbod hebt gekregen van een bedrijf om met hun reclame op je auto rond te gaan rijden, dan kun je deze reclame wel of niet accepteren. Als je de reclame hebt geaccepteerd, dan zal je auto voorzien worden van de reclame. Waar en binnen welke tijd dit gebeurt, hangt uiteraard af van het bedrijf en de deal. Na het plaatsen van de reclame zul je geld gaan verdienen met het besturen van je eigen auto.


Waar moet je zijn als je met reclame wilt rijden?

Er zijn een aantal websites waarop je terechtkunt als het rijden met reclame op je auto iets voor jou is. Een groot deel van de websites die ooit groot waren in deze branche zijn echter verdwenen. Zo is de bekendste aanbieder Reclame Rijden Nederland van de radar verdwenen en zijn veel van de websites die eerder nog actief waren niet meer te vinden. Wat de reden hiervoor is, is iets waar we alleen naar kunnen gissen. Waarschijnlijk heeft het iets te maken met de verminderde vraag naar reclame rijders vanuit bedrijven, maar het zou ook heel goed een andere reden kunnen hebben.

Websites waarop je je kunt aanmelden

Naast de websites die verdwenen zijn, zijn er ook websites te vinden die wel nog actief zijn. Op deze websites kun je jezelf aanmelden als iemand die met reclame zou willen rijden. Onder andere cashcar.nl is een website waarop je je aan zou kunnen melden. Check ook de website loonrijden.nl om andere aanbieders te bekijken.

Check aanbieders goed

Check voordat je je ergens inschrijft eerst héél goed of een bedrijf wel betrouwbaar is om te voorkomen dat je met oplichters te maken krijgt. Zo zijn er een aantal websites te vinden waarop je moet betalen om je aan te melden. Hoewel dit niet direct betekent dat het oplichters zijn, is het wel slim om even te checken waar je dan precies voor betaalt. Bekijk dus zeker even reviews en ervaringen van anderen voordat je je inschrijft.

Tip: Je kunt eventueel ook zelf bedrijven benaderen met het voorstel om jouw auto van hun reclame te laten voorzien tegen een vaste vergoeding per maand. Dit is een tikje gedurfd, maar wie weet levert het je iets op.

De voor- en nadelen van reclame rijden

Het rijden met reclame op je auto heeft een aantal voordelen. Voor de bedrijven is het handig omdat ze op een aantrekkelijke manier reclame voor hun bedrijf kunnen maken. Voor jou is het handig omdat je op die manier wat extra kunt verdienen met iets wat je anders ook zou doen, namelijk rondrijden.

Er zijn echter ook nadelen te noemen. Zo wordt je auto er bijvoorbeeld niet bepaald mooier van en kan het behoorlijk lastig zijn om aan de reclame voor op je auto te komen. Daarnaast is het niet zo dat je rond kunt komen van de bedragen die ermee zou kunnen verdienen.


Hoeveel kun je verdienen met reclame rijden?

Hoeveel je zou kunnen verdienen met het rijden met reclame op je auto is van verschillende factoren afhankelijk. Zo hangt het af van in welke regio je woont, hoeveel je rijdt en welk deel van je auto als reclame gebruikt mag worden. Het bedrag dat je ermee zou kunnen verdienen, verschilt dus enorm. Zo zou het kunnen zijn dat je er 50 euro per maand voor krijgt, maar het kan je bijvoorbeeld ook 200 euro per maand opleveren.

Een leuk extraatje

Het rijden met reclame op je auto is dus eerder een leuk extraatje, dan een manier om je rekeningen te betalen. Je kunt het verdiende geld bijvoorbeeld wel gebruiken om de kosten voor je brandstof (gedeeltelijk) te betalen. Scheelt toch weer.


Een auto met reclame leasen

Het rijden met reclame op je auto zou je in theorie een leuk zakcentje kunnen opleveren, maar in de praktijk blijkt het toch best lastig om aan die reclame op je auto te komen. Daarom is het wellicht interessant om ook andere opties te bekijken. Zo is het rijden in een leaseauto met reclame bijvoorbeeld een vrij interessante optie.

Leasen met reclame

Als je privé een auto wilt gaan leasen (private lease), dan kun je ervoor kiezen om in een auto te gaan rijden die voorzien is van reclame. Dit kan reclame van het leasebedrijf zelf zijn, maar ook van bedrijven die met het leasebedrijf samenwerken. Het fijne is dat je op deze manier korting krijgt op het bedrag dat je voor het leasen van de auto betaalt. Die korting kan oplopen tot wel 50 euro per maand op je leasebedrag. Voor het leasen van een auto met reclame, kun je onder andere terecht bij Mijndomein.


Andere manieren om geld te verdienen met je auto

Rijden met reclame op je auto kan een manier zijn om wat bij te verdienen. Het nadeel is echter dat het niet altijd even makkelijk is om een bedrijf te vinden dat jouw auto wil gebruiken voor die reclame. Wellicht zijn er daarom opties die interessanter voor je zijn.

Zo zou je er bijvoorbeeld over na kunnen denken om tegen vergoeding te carpoolen. Dit zou je bijvoorbeeld met collega’s kunnen doen, die dan meebetalen aan de brandstofkosten, maar je kunt bijvoorbeeld ook je dagelijkse ritten aanbieden op BlaBlaCar.nl. Het is niet zo dat je op deze manier superveel geld zult verdienen, maar wel een manier om wat bij te verdienen.


Geld verdienen met reclame op je auto

Geld verdienen door met reclame op je auto te rijden, is een manier om jezelf zonder (veel) moeite van wat extra inkomsten te voorzien. Wanneer je wilt gaan reclame rijden, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo zijn er steeds minder websites waarop je je kunt aanmelden en is het dus steeds lastiger om een geschikt bedrijf te vinden die jou met hun reclame wil laten rijden. Hoewel het lastig is, is het niet onmogelijk, dus je aanmelden kan je zeker een leuk extraatje opleveren. Daarnaast kun je eventueel ook zelf bedrijven gaan benaderen om een aanbod te doen. Of voor een lease auto met reclame kiezen om zo korting te krijgen op het leasebedrag.


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Vervoer
foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website

Bespaartip 2021

blank
© Bespaarinfo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement
vergelijk zorgverzekeringen