Tips en artikelen over geld besparen

Online geld verdienen, hoe kan ik bijverdienen via internet?

Online geld verdienen, hoe kan ik bijverdienen via internet?

Laatst bijgewerkt: september 30, 2019

Ben je op zoek naar een manier om via internet geld bij te verdienen? Doe dan inspiratie op met dit artikel waarin we 10 verschillende manieren om online geld te verdienen hebben verzameld die echt werken.

We beloven je geen gouden bergen, want mensen die beweren dat ze van de ene op de andere dag stinkend rijk kunnen maken via internet kun je beter niet vertrouwen. Daarom bespreken we hier alleen maar echt interessante en haalbare manier om online geld bij te verdienen.


1. Enquêtes invullen

In de begindagen van het internet waren er allerlei eenvoudige manieren om geld te verdienen via internet waar iedereen zonder veel moeite aan mee kon doen. Dat ging bijvoorbeeld om het invullen van enquêtes, het klikken op links in e-mails of het bezoeken van allerlei nieuwe websites.

Dat was populair in een tijd dat bedrijven nog niet zo goed wisten hoe een online marketingstrategie eruit zou moeten zien en zelfs geld uitgaven om gewoon maar zoveel mogelijke bezoekers naar hun nieuwe website te krijgen. Inmiddels is online marketing volwassen geworden en zijn veel van die methoden om snel geld te verdienen helaas uitgestorven.

De enige van de genoemde methodes die is overgebleven is het invullen van enquêtes, want daar is nog altijd vraag naar. Bedrijven willen nu eenmaal nog steeds graag weten waar consumenten behoefte aan hebben.

Bij organisaties als GFK, LifePoints en i-Say kun je regelmatig deze enquêtes invullen en zo per vragenlijst een bedrag verdienen. De gemiddelde vergoeding is enkele euro’s maar kan oplopen tot wel 10 euro per enquête. Vaak ontvang je dat bedrag in de vorm van shoptegoed zoals een Bol.com tegoedbon, maar je kunt bij sommige aanbieders ook je beloning vanaf een bepaald minimum op een PayPal rekening laten storten.

Enquêtes invullen zal helaas nooit voor je hoofdinkomen kunnen zorgen, maar kan wel af en toe een prettig extraatje betekenen.


2. Digitale klusjes doen zoals data-entry

Via websites zoals Fiverr.com kun je kleine en vaak heel eenvoudige digitale klusjes vinden. Denk bijvoorbeeld aan simpele data entry opdrachten waarbij je producten toevoegt aan een webshop, informatie opzoekt op internet en opslaat in een bestand of andere makkelijke werkzaamheden. Dat je hier niet meteen steenrijk van wordt is logisch maar het is wel een goede manier om snel wat bij te verdienen en jezelf onder de aandacht te brengen bij bedrijven voor eventuele (beter betaalde) vervolgopdrachten. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een computer en een betrouwbare internetverbinding.

Let er wel op dat je bij deze klusjes niet in dienst wordt genomen maar als freelancer wordt betaald. Je moet dus zelf de totale inkomsten uit deze digitale verdiensten invullen bij je belastingaangifte.


3. Je eigen YouTube of Twitch kanaal beginnen

YouTube vloggers en Twitch-streamers zijn enkele van de best verdienende personen op internet die dankzij interessante, grappige of inspirerende video content een grote schare fans hebben verzameld. Daardoor zijn ze commercieel heel interessant voor bedrijven en kunnen zo veel geld verdienen aan advertenties en gesponsorde video’s.

Daarom kan het een prima idee zijn om ook zelf een video streamer te worden. Dat vergt natuurlijk wel veel inzet en ook behoorlijk wat tijd, want het is behoorlijk lastig om in korte tijd al heel bekend te worden. Hier kun je dus het beste alleen aan beginnen als je bereid bent die tijd in je nieuwe videokanaal te investeren.

Op YouTube kun je alle onderwerpen behandelen die je maar wilt, terwijl je op Twitch met name andere gamers bereikt. Wees er wel op voorbereid dat niet iedereen je geweldig zal vinden en dat je dus ook regelmatig kritiek of negativiteit zult krijgen.


4. Sociale media (influencer)

Je hoort zelf misschien ook wel steeds vaker over influencers op sociale media, bekende persoonlijkheden op Twitter, Instagram, YouTube en vergelijkbare online platformen die in staat zijn een goed belegde boterham te verdienen met hun populariteit. Allerlei bedrijven zien deze internet persoonlijkheden namelijk als de ideale manier om hun nieuwe producten of diensten bekendheid te geven bij de juiste doelgroep.

Als influencer promoot je bijvoorbeeld een nieuwe make-up wanneer je een YouTube-kanaal over beauty hebt, een nieuwe gamecontroller als je publiek uit gamers bestaat, enz. Het is wel belangrijk dat je een onderwerp kiest waar veel bedrijven interesse in hebben en waar lucratieve producten voor op de markt komen.

Net als bij de vorige tip over je eigen YouTube of Twitch kanaal is het niet iets dat je van de ene op de andere dag opbouwt maar wat je gestaag moet laten groeien.


5. Blogs en affiliate marketing

Ben je niet zo dol op optredens voor de camera, dan kun je ook nog altijd prima je eigen blog starten waar jij je boodschap in tekstvorm de wereld in stuurt. Blogs met tips, artikelen en ervaringen van hele normale mensen scoren vaak heel goed in zoekmachines zoals Google.

Dergelijke blogs kunnen bij het juiste onderwerp en veel aandacht voor mooie en informatieve teksten zeer veel bezoekers trekken. Dat biedt mogelijkheden om geld te verdienen met advertenties of – nog beter – het concept affiliate marketing. Bij affiliate marketing plaats je in je tekst links naar producten van een andere website of webshop waarin een unieke code zit verwerkt.

Door die code krijg jij een deel van de opbrengst wanneer een van jouw bezoekers het product in kwestie aanschaft. Het is tegenwoordig wel een goed idee om te vermelden dat je gesponsorde links gebruikt zodat mensen zich niet om de tuin geleid voelen.

Link ook alleen naar producten waar je zelf achter staat omdat je anders het risico loopt je geloofwaardigheid als blogger te verliezen. Het opbouwen van een goede blog vergt tijd en moeite, maar het voordeel is dat je niet al heel veel bezoekers hoeft te hebben om serieus genomen te worden. Ook kan het een gestage stroom geld opleveren die langzaam maar zeker zal groeien.


6. Mensen bellen via VOIP

Wanneer het je leuk lijkt om geld te verdienen door potentiële klanten van bedrijven of goede doelen telefonisch te benaderen, dan kun je dat tegenwoordig prima vanuit huis doen.

Het bellen gaat daarbij gewoon via internet, met een technologie die VOIP wordt genoemd. Dat staat voor Voice Over IP, wat betekent dat je kunt bellen via je gewone internetverbinding en dus zonder aanvullende kosten. Diverse bedrijven zijn regelmatig op zoek naar mensen die vanuit huis consumenten en/of andere bedrijven willen bellen tegen een vergoeding.

Bellen naar consumenten wordt B2C genoemd, wanneer je andere bedrijven benadert heet dit B2B. Er staat meestal een prima vergoeding tegenover en vrijwel altijd kun je helemaal zelf bepalen hoeveel je werkt en op welke momenten. Let wel op dat een klus meestal vooraf wordt gegaan door een training op locatie die soms enkele weken duurt en die je niet vanuit huis kunt volgen.


7. Teksten schrijven voor websites

Nederland heeft het grootste aantal geregistreerde internetdomeinen ter wereld. Wat houdt dat in? Dit betekent dat we het land zijn waar per inwoner de meeste domeinnamen en dus ook websites actief zijn. Deze sites willen zichzelf onderscheiden door regelmatig nieuwe content te kunnen bieden aan hun bezoekers. Denk bijvoorbeeld aan berichten op een blog of het toevoegen van nieuwe inhoudelijke artikelen. Wanneer je graag schrijft en het Nederlands goed beheerst kun je daar je voordeel mee doen door jezelf als tekstschrijver aan te bieden. Vaak word je betaald per woord dus hoe sneller je (foutloos) leuke teksten kunt typen, hoe meer je per uur kunt verdienen. Opdrachten vinden en weer versturen kan gewoon via internet.


8. Foto’s verkopen

Heb je een goede fotocamera en hou je ervan om daarmee prachtige plaatjes te schieten? Dan zijn er meerdere zogenaamde ‘stock’ fotosites waar je met die foto’s geld kunt verdienen. Op websites als Shutterstock of de Nederlandse site Nationale Beeldbank kun je jouw foto’s uploaden zodat andere mensen ze kunnen kopen.

Dat gaat bijvoorbeeld om magazines of andere websites die beeldmateriaal zoeken voor naast hun blog of artikel. Dat betekent dat je wel goed op moet letten wat voor onderwerpen je op de foto zet. Alledaagse taferelen doen het meestal goed, maar ook foto’s die ter illustratie kunnen dienen op een zakelijke website zijn erg in trek.

Hoe meer goede foto’s je maakt en op de site plaatst, hoe meer geld je kunt verdienen. Maar let wel op dat niet zomaar elke foto wordt geaccepteerd, want die moet wel haarscherp zijn en een goed verkoopbaar onderwerp bevatten. Om een goede indruk te krijgen van het soort foto’s dat je zelf zou kunnen verkopen blader je dus het beste eerst door een of meerdere van deze stocksites.


9. Een (dropshipping) webshop beginnen

Steeds meer mensen kopen hun nieuwe spullen zoals kleding, schoenen en elektronica via een webshop. Daardoor neemt de omzet die de detailhandel via internet genereert elk jaar meer toe. Het kan dus heel lucratief lijken om ook zelf een webshop op te zetten. Toch hebben we deze verdienmethode relatief laag in deze lijst geplaatst. Het is namelijk inmiddels heel lastig om een nieuwe webwinkel te starten, vooral doordat de concurrentie tussen webshops moordend is en er tal van wetten en regels zijn waar je tegenwoordig aan moet voldoen. Simpel online bijverdienen met een eigen webshop is er dus al een tijdje niet meer bij. Het kan wel, maar je moet echt iets bieden wat niemand anders heeft en heel goed beslagen ten ijs komen.

Een aantrekkelijk alternatief als je eenvoudig geld wilt verdienen is om een dropshipping webshop te beginnen. Daarbij heb je zelf geen voorraad maar verkoop je producten in je shop die afkomstig zijn van een ander bedrijf. Je ontvangt dan een percentage van de verkoopprijs. Dit levert minder op, maar zorgt ook voor minder rompslomp zoals retouren en financieel (en juridisch) risico.

10. Meedoen aan winacties en promoties

Tot slot noemen we ook nog het meedoen aan winacties en promoties. Die vind je overal op internet, zoals bijvoorbeeld op Facebook, Twitter en andere sociale media. Het biedt geen gegarandeerde inkomsten, want je bent altijd een van de velen die aan een actie meedoet. Maar wanneer je aan elke actie of promotie deelneemt die je tegenkomt kun je toch af en toe wat leuks winnen. Dat hoeft niet altijd iets te zijn waar je zelf wat aan hebt, want je kunt het gewonnen item natuurlijk ook meteen doorverkopen via Marktplaats of een vergelijkbare site. Wie niet waagt die niet wint, dus probeer het maar gewoon!


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Werk
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website

Bespaartip 2021

blank
© Bespaarinfo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement
vergelijk zorgverzekeringen