Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips en artikelen over geld besparen

Hoe kun je geld besparen met cashback programma’s?

Hoe kun je geld besparen met cashback programma’s?

Laatst bijgewerkt: december 21, 2022

Heb je wel eens van een cashback programma gehoord? Cashback betekent natuurlijk letterlijk geld terug – en dat is precies wat je met zulke programma’s kunt bewerkstelligen. Als je online gaat shoppen via een cashback programma, kun je een hoop geld besparen: een gedeelte van de aankoopprijs wordt namelijk weer terug op je rekening gestort.

Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar met deze cashback programma’s kun je vele euro’s per jaar besparen. Benieuwd hoe deze programma’s precies werken, hoeveel je kunt besparen en welke programma’s het beste zijn? We vertellen je in dit artikel alles over geld besparen met cashback programma’s.


5 beste cashback programma’s

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel cashback programma’s. In Nederland zijn het er vandaag de dag zelfs al meer dan dertig. De website cashbacksvergelijken.nl heeft een duidelijk overzicht van de verschillende Nederlandse cashback websites. Een paar van de meest populaire cashback websites in ons land zijn ShopBuddies, Cashback.nl en EuroClix.

CashbackXL.nl

Een groot voordeel van CashbackXL.nl is dat je al vanaf één euro kan worden uitbetaalt op je normale bankrekening. Ook kun je worden uitbetaalt in cadeaubonnen of andere presentjes. Je kunt terecht bij duizenden Nederlandse winkels en bedrijven, zoals HEMA, Praxis, Body & Fit, Thuisbezorgd en Booking.com. Maar ook bij buitenlandse shops kun je een cashback krijgen: dat kan bij onder andere AliExpress, Groupon en Adidas.

Bezoek CashbackXL.nl »


EuroClix

EuroClix is één van de meest populaire en bekende cashback sites. Dat is niet voor niets, want hier zijn ontzettend veel webwinkels bij aangesloten. EuroClix is al meer dan vijftien jaar een prima cashback programma. Je kunt vanaf tien euro worden uitbetaalt en krijgt een welkomstkorting van twee euro. Als jij je vrienden lid maakt van EuroClix, kun je nog meer geld verdienen. Een win win situatie, toch?

Bezoek EuroClix.nl »


blankShopBuddies

Jippie, bij ShopBuddies kun je al vanaf 1 euro worden uitbetaald! Je saldo is een jaar houdbaar, dus je kunt ook op een laag tempo euro’s sparen bij ShopBuddies. Met meer dan 35.000 aangesloten webshops zit de winkel die jij zoekt er vast tussen. Denk aan Bol.com, de Bijenkorf, maar ook NLE, Albert Heijn en Monuta. ShopBuddies heeft meer dan vijftien filialen over de wereld, onder andere in Spanje en Engeland, dus ook bij internationale bedrijven kun je hier met korting winkelen.

Bezoek Shopbuddies.nl »


blankLadyCashback

Bij LadyCashback word je vanaf 25 euro uitbetaald. Dat is best een hoog bedrag, maar daar staat tegenover dat je een inschrijfbonus mag ontvangen van 7,50! Dat is een fijn bedrag als je online wilt shoppen, toch? Een ander voordeel van LadyCashback is dat je naast fijne korting ook allerlei kortingscodes van de desbestreffende winkel kunt opzoeken. Zo geniet je van dubbel zo veel voordeel.

Bezoek Shopbuddies.nl »


blank

Bonusway.nl

Bij Bonusway.nl word je vanaf tien euro al uitbetaald. Shopkorting.nl is hard aan de weg aan het timmeren en is al gezien in de Metro, het FD, Nu.nl en De Telegraaf. Elke dag komen er daarom weer nieuwe bedrijven en webshops bij, zodat je bij Bonusway.nl de nieuwste winkels kunt vinden. En dat is fijn, als je een product uit een recente reclame wilt scoren.

Bezoek Bonusway.nl »


Cashback sites vergelijken

Bij het vergelijken van verschillende cashback websites kun je kijken naar welke winkels een samenwerking hebben met het cashback programma, hoeveel korting je gemiddeld krijgt en hoe jij je punten kunt verdienen. Bij sommige cashback programma’s krijg je alleen korting als je wat via het programma aanschaft, maar bij anderen kun je dingen doen om extra vergoedingen te krijgen, zoals het invullen van enquêtes of mee te doen aan mailverkeer. Niet iedereen heeft daar zin in, dus let goed op deze zaken als je de keuze maakt voor een cashback programma.

Natuurlijk kun jij je ook bij meerdere cashback programma’s inschrijven. Toch is het beter om je deelname beperkt te houden, omdat je vaak een bepaald bedrag nodig hebt om dit uit te laten keren op je eigen bankrekening. Dit ligt er natuurlijk maar net aan hoe vaak en voor welke bedragen je online winkelt – heel persoonlijk, dus. Benieuwd welk cashback programma het beste bij jou past? We zetten de beste cashback websites voor je op een rijtje.


Hoe werkt een cashback programma?

Een cashback website werkt samen met webshops, maar ook met fysieke winkels, om meer klanten te trekken en ook klanten te binden aan de zaak. Je koopt als consument natuurlijk liever bij de winkel waar je lekker goedkoop goede producten kunt aanschaffen, of waar je zelfs gratis een keer iets kan uitproberen.

Zo’n cashback programma lijkt soms te mooi om waar te zijn, maar deze programma’s krijgen gewoon een percentage commissie van jouw aankoop. Je kunt het eigenlijk zien als een marketing tool: door samen te werken met een cashback programma trekken winkels meer klanten, en komen ze meer over deze klanten te weten – maar daar later meer over. Dit soort marketing wordt ook wel affiliate marketing genoemd.

Via cashback programma’s kun je vrijwel alles kopen: dat gaat vaak om kleding, maar ook om elektronica, vakanties, verzekeringen of abonnementen, huishoudelijke artikelen en zelfs voeding.

Het kan dus echt wel lonen om, als je toch al iets wilde kopen, eens te kijken op een cashback site. Soms scheelt dit echt een hoop geld: cashback programma’s keren tussen een paar cent tot soms wel vijftig procent van het aankoopbedrag uit. En daar hoef je dus vrijwel niets voor te doen!


Hoe krijg je geld terug via een cashback programma?

Zoals we hierboven al schreven, zetten bedrijven cashback programma’s in om klanten aan zich te binden en om meer informatie over deze klanten te verzamelen. Dat is goed nieuws voor jou, want jij kan soms spotgoedkoop, maar altijd met een korting, producten aanschaffen. Benieuwd hoe je dan precies je geld terug krijgt binnen een cashback programma? Dat leggen we je graag uit.

Breng je eigen shopgedrag in kaart

Voordat je gaat kijken welk cashback programma bij je past, is het handig om eerst kritisch naar je eigen consumentengedrag te kijken. Want wat koop je nu eigenlijk het meeste? Gaat dat om kleding, elektronica of juist eten? Als je goed van jezelf weet wat je het liefste koopt – van het soort product tot de merken – dan kun je gemakkelijk een cashback programma vinden die bij je past.

Inschrijven bij een cashback programma

Om te beginnen met koopjes jagen, schrijf jij je eerst in bij een cashback website. Natuurlijk doe je dat bij een site die bij jouw koopgedrag past, zoals je al eerder hebt vastgesteld. Er zijn in Nederland bijvoorbeeld al meer dan dertig cashback programma’s, dus kiezen kan best lastig zijn. Ga daarom voor het programma dat aansluit bij de winkels waar en de merken die jij graag koopt. Bij het (gratis) aanmaken van je account vul je informatie over jezelf in en krijg je hoogstwaarschijnlijk meteen een welkomstkorting.

Shop ’till you drop via de cashback website

Nu is het tijd om te gaan winkelen. Misschien had je al iets op het oog: check dan direct je gloednieuwe cashback programma om te kijken of de winkel waar je die toffe jas of dat mooie woonaccessoire wilt aanschaffen ook meedoet met het programma. Dat doe je trouwens met al je gewenste aankopen: check voor je afrekent eerst bij de cashback website of je korting kunt krijgen. Als dat het geval is, klik je via de cashback website door, zodat jij je korting kunt verzilveren.

Na betaling is het tijd om te cashen

Als jij je aankoop hebt voltooid via de cashback website, krijg je al gauw (maar meestal uiterlijk binnen drie werkdagen) een bepaald bedrag teruggestort. Dat bedrag in bijvoorbeeld de vorm van vijftien procent korting van de aankoop wordt op je account van het cashback programma gestort. Bij een bepaald bedrag, vaak vanaf vijf of tien euro, kun je het geld op je account naar de bankrekening laten overmaken, of kiezen voor uitbetaling in bijvoorbeeld cadeaubonnen van een bepaalde winkel. Zo simpel is het dus!


De voor- en nadelen van cashback programma’s

Het gebruik van een cashback programma lijkt alleen maar voordelen te hebben, maar zoals vrijwel altijd heeft de medaille twee kanten. Daarom zetten we graag de voor- en nadelen van cashback programma’s voor je op een rijtje, zodat je goed ingelicht gebruik kunt maken van de kortingen.

De voordelen van een cashback programma

  • Je krijgt korting zonder dat je daar veel voor hoeft te doen: je hoeft alleen je aankoop via de cashback website te doen
  • Je kunt besparen op aankopen die je toch al zou doen
  • Je kunt door enquêtes in te vullen extra geld verdienen
  • Je kunt met kortingscodes van de winkels zelf bovenop de cashback nog meer korting krijgen

De nadelen van een cashback programma

  • Als je er gevoelig voor bent, koop je vaak meer dan je nodig hebt: de acties verleiden tot meer en grotere aankopen. Daar gaat je bespaarde geld…
  • Je moet een minimum bedrag (tussen de vijf en 25 euro) gespaard hebben om het geld op je bankrekening uit te laten keren
  • De cashback website – en dus ook het bedrijf waar je koopt – ontvang allerlei persoonlijke gegevens van je, die ze weer gebruiken in hun marketing
  • Je kunt minder lang nadenken over een product: vaak is de cashback maar voor een geringe tijd beschikbaar en moet je dus snel beslissen

Voor diegene die sterk in de schoenen staat en echt alleen koopt wat hij of zij nodig heeft, is winkelen via een cashback programma een prima manier om een hoop geld te besparen. Daarbij moet je het niet vervelend vinden dat winkels informatie over je verzamelen: het is niet de allerbeste manier om privacygevoelige informatie als je adres, leeftijd en winkelgedrag geheim te houden.


Met deze extra tip wordt winkelen via een cashback programma nóg makkelijker

Een extra tip voor als je gaat winkelen via een cashback programma: installeer een speciale toolbar van het programma op je computer. Zo kun je erg gemakkelijk met korting winkelen, want deze toolbar geeft automatisch aan of een product met korting via het cashback programma aangeschaft kan worden. Zo hoef je niet eerst via de normale website van een bedrijf te winkelen en dan te checken op de cashback site voor korting, maar gaat dit geheel automatisch. Dat is pas handig! Je krijgt gewoon een pop-up op je scherm als je korting kunt krijgen. Veel plezier met winkelen!


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Algemeen

Beste Bespaartip

blank
© Bespaarinfo.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies
enquetes invullen