Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips en artikelen over geld besparen

Hoe kun je gratis producten testen of proberen? 12 tips

Hoe kun je gratis producten testen of proberen? 12 tips

Laatst bijgewerkt: december 21, 2022

Producten kopen met korting is al heel wat. Maar wat nou als je gratis producten kon testen, zonder er maar één euro voor te hoeven betalen? Voor veel mensen is het een dagelijkse realiteit. Ze melden zich aan bij diverse websites en testen zo iedere maand wel een nieuw product, terwijl ze er niets voor hoeven te betalen. Ideaal toch? Zou jij dat ook wel willen? Dan lees je in dit artikel alles over diverse websites die gratis producten aanbieden. Ook geven we enkele alternatieven om nog meer kans te maken op mooie producten.


Hoe kun je gratis producten testen?

Nu je weet waarom het mogelijk is om gratis producten te testen, gaan we kijken naar de plekken waar je dat kunt doen. De meeste bedrijven werken samen met bepaalde bureaus die een grote database met geïnteresseerden hebben. Naar die bureaus gaan we in dit artikel kijken. Zo kun jij je aanmelden en regelmatig emails ontvangen wanneer er nieuwe testproducten beschikbaar zijn.


1. Thuisverdiener

Bij Thuisverdiener kun je direct producten testen. Ze hebben een overzicht gemaakt van alle actieve merken die momenteel gratis producten aanbieden om thuis te testen. Er zijn altijd vrijwel elke maand leuke merken beschikbaar met hele leuke test-producten. En het aanmelden is ook nog eens heel eenvoudig.

Bezoek nu Thuisverdiener om gratis producten te testen »


2. Buzzer

Buzzer is een bekende website onder testers. Het doel van de website is het creëren van een “Buzz”. Oftewel, het platform zorgt ervoor dat mensen gaan praten over een bepaald product. Zo ontstaat er mond-tot-mondreclame, die waardevol is voor het bedrijf. Buzzer heeft een platform dat in vier talen beschikbaar is en er komen regelmatig testproducten voorbij waar je op kunt reageren. Buzzer gebruikt jouw mening over de geteste producten om de fabrikanten of bedrijven te informeren over hun gemaakte keuzes. Naast gratis producten vind je ook vragenlijsten op Buzzer. Wanneer je deze invult wordt er via een loting een winnaar uitgekozen.


blank3. The Insiders

Wil jij producten testen van Samsung, Activia, Starbucks of Gilette? Bij The Insiders komen regelmatig dit soort bedrijven terecht om hun nieuwe producten te laten testen. Het is heel eenvoudig om je aan te melden bij The Insiders. Je maakt een profiel aan en je kunt reageren op producten die je leuk vindt. Word jij gekozen, dan ontvang je een doos thuisgestuurd met de producten erin. Vervolgens laat je een review achter op de website en je werk zit erop.


blank4. trnd

Trnd is één van de grootste communities in Europa wanneer het gaat om het testen van producten. Je test hier producten en websites van tientallen bedrijven, waaronder Coca Cola, Dr Oetker, BrAun, Heineken, Zalando en meer. De testgroepen bij Trnd bestaan over het algemeen uit 100 tot ca. 1.000 deelnemers. Als er een nieuw project online komt heb je dus een redelijk grote kans dat je geselecteerd wordt.


blank5. Het Testpanel

Het Testpanel is een grote website waarvan gratis producten testen een groot onderdeel is. Producten die bijvoorbeeld getest worden op het moment van schrijven zijn een creme voor de eczeem gevoelige huid, opvolgmelk voor 2 maanden oude baby’s, sneakers voor vrouwen, bier voor mannen en luiers van DryNites. Het zijn interessante producten die in de winkel ook nog eens behoorlijk duur zijn. Daarnaast biedt Het Testpanel stellingen aan waar je op kunt reageren. Zo ontstaat een echte community met mensen die graag bezig zijn met nieuwe producten.


6. Gratis.nl

De website gratis.nl is niet zozeer een marketingbureau zoals de voorgaande drie opties. Gratis.nl is meer een verzamelsite, waar acties en gratis producten van andere websites op worden getoond. Dat zijn deels dus gratis testproducten, maar ook kortingsacties, proefmonsters, prijsvragen en andere acties. Wil je ook kleinere verpakkingen testen zonder een review te delen, of wil je meedoen aan prijsvragen? Dan is ook deze website geschikt voor jou.


7. Testnugratis.nl

De website van Testnugratis.nl is vergelijkbaar met gratis.nl. Ook hier vind je diverse acties van meerdere testwebsites, waaronder enkelen uit dit rijtje. Daarnaast vind je er een pagina over gratis producten ontvangen, proefmonsters, cashback acties en winacties. De website is dus perfect voor mensen die graag zoveel mogelijk geld willen besparen door gratis producten te testen en kans te maken op prijzen.


blank8. Scoupy

Scoupy is de grootste cashback website van Nederland, waarbij je iedere week nieuwe producten gratis krijgt, of heel goedkoop kunt kopen. Scoupy werkt wel iets anders dan de voorgaande websites. Je ontvangt geen pakketje thuis met de producten, maar je moet er zelf voor naar de supermarkt. Ook hoef je geen review achter te laten over het product, omdat het vaak gaat om producten die al in de schappen staan. Het enige wat je hoeft te doen is je bon mee naar huis te nemen en in te scannen bij Scoupy.

Nadat je bon is goedgekeurd door Scoupy, ontvang je het volledige of gedeeltelijke aankoopbedrag terug op je account. Voorbeelden van producten die je gratis krijgt? Flesjes Chaudfontaine, kaas, een keukenrol houder, Honig Kruidenpasta en nog veel meer. De producten met korting variëren van kauwgom, tot kattenvoer en koffiebonen. Er is dus altijd iets leuks te vinden wat je gratis of goedkoop kunt krijgen.


9. Overige aanbieders van gratis producten

Er zijn nog een aantal andere websites waar je gratis producten kunt krijgen. Het gaat dan niet om het testen van de producten, maar om cashback acties waarbij je het volledige aankoopbedrag terugkrijgt. Je kunt zelf regelmatig even kijken op de websites hieronder, zodat je altijd wel iets gratis kunt proberen. Let wel op dat je altijd de bon bewaard, omdat je daarmee vaak het geld terugkrijgt.

  1. Geldterug.cocacola.nl – Hier vind je – uiteraard – Coca Cola, maar ook andere producten van het bedrijf zelf, zoals Ice Tea en water met smaakjes. Na de aankoop krijg je het volledige aankoopbedrag terug via de website.
  2. Eurosparen.nl – Op deze website vind je diverse kortingen, maar het is ook mogelijk om soms het volledige aankoopbedrag terug te krijgen. De website is van Friesland Campina, dus je krijgt voornamelijk gratis zuivelproducten.
  3. Kassabonkorting.nl – Hoewel het aanbod met gratis producten niet zo groot is, kun je hier wel heel goedkoop nieuwe producten kopen. Zo af en toe komt er ook een gratis pak rijst, bakolie of fles siroop voorbij. Toch mooi meegenomen! Daarbij is het ook leuk om een zogenaamde Monsterdoos te kopen. Voor bijna 75% korting krijg je dan een enorme doos vol producten thuisgestuurd die je kunt proberen. Zo weet je direct of het wat voor je is.

Overige manieren om gratis producten te testen


10. Gebruik Facebook

Facebook is tegenwoordig meer dan alleen een sociaal medium. Het is een platform waarop alles wordt geregeld en georganiseerd. Er zijn twee manieren om op Facebook gratis producten te kunnen testen. Als eerste zijn er de Facebook groepen. Daarbij zijn er de Facebookgroepen van de bovenstaande websites, maar ook andere initiatieven. Je kunt gewoon zoeken op ‘gratis producten testen’ en dan de zoekresultaten selecteren op groepen.

Voor de tweede optie heb je iets meer geluk nodig. Je gaat namelijk zelf zoeken naar bedrijven die testers zoeken. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op ‘testers gezocht’, ‘testpanel gezocht’, ‘test ons (nieuwe) product’ etc. Door vervolgens te selecteren op pagina’s van bedrijven, krijg je zo de mogelijkheid om snel te zoeken naar mogelijke testpanels die worden samengesteld door de bedrijven zelf, zonder tussenkomst van de marketingbedrijven hierboven. Zo hoef je ook niet alle pagina’s van bedrijven te liken om op de hoogte gehouden te worden.


11. Meld je aan voor nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven zijn een ideale manier om snel op de hoogte gebracht te worden van nieuwe testmogelijkheden. Wanneer je je aanmeldt bij de nieuwsbrieven van punt 1 t/m 4 in de lijst hierboven, dan krijg je regelmatig berichten met updates en nieuwe producten. Zo ben je altijd op tijd met inschrijven en maak je veel meer kans om gekozen te worden.


12. Gratis producten ‘testen’ buiten de deur

Het is ook mogelijk om buiten de deur bezig te zijn met het testen van producten. Je moet daar wel een beetje geluk bij hebben, en soms moet je ook eerst geld betalen om ergens naar binnen te mogen. Hieronder zie je twee tips om vaker gratis producten te kunnen krijgen.

12.1 Loop vaker langs treinstations

IJsjes, koekjes, Red Bull, Ice Tea en nog veel meer producten worden regelmatig weggegeven op stations. Natuurlijk moet je niet de hele dag op een station gaan staan wachten op een gratis koekje. Maar goed opletten op een Red Bull auto of reclamemateriaal van een ander merk kan ervoor zorgen dat je iedere maand een paar spullen gratis krijgt.

12.2 Bezoek beurzen

Een beurs is het walhalla voor mensen die gratis producten willen krijgen. Bedrijven grijpen vrijwel iedere mogelijkheid aan om zichtbaar te zijn voor een groot publiek. Een beurs zoals de vakantiebeurs, huishoudbeurs of autobeurs trekt een specifiek publiek. Dat is voor marketing doeleinden natuurlijk heel erg geschikt. Zo zal je op een autobeurs waarschijnlijk gratis (0,0%) bier en mannenluchtjes tegenkomen, terwijl je op de huishoudbeurs naar huis gaat met een tas vol waspoeders, make-up, en schoonmaakmiddelen. Vaak moet je wel eerst betalen voor je zo’n beurs kunt bezoeken, maar als je toch al van plan was om een beurs te bezoeken, kan het lonen om je ogen goed open te houden voor dit soort mogelijkheden.


Waarom kun je gratis producten testen?

Je vraag je misschien af waarom bedrijven gratis producten weggeven en jou daarmee helpen om te besparen op je vaste lasten. Het klinkt namelijk niet logisch, omdat het product een maand later misschien wel in de winkels ligt voor 3 euro per stuk.

Toch krijgen de bedrijven er iets voor terug wanneer jij een product test. Een review. En laat dat nou net heel waardevol zijn voor een bedrijf. Want stel dat ze een nieuw product ontwikkelen, waar niemand echt blij van wordt. Een nieuw soort koekjes waar 90% van de testers helemaal niets aan vindt. Dan loopt het bedrijf een enorm risico om het product in grote getale te gaan produceren.

Bedrijven willen feedback

Om er zeker van te zijn dat het bedrijf een goed product op de markt brengt, moet het dus eerst door een kleine groep mensen getest worden. Op die manier ontvangen ze waardevolle informatie. Stel dat het koekje uit het voorbeeld hierboven getest wordt door 500 mensen. Meer dan de helft vindt het koekje te zoet. Of de verpakking past totaal niet bij de beleving van het koekje. Dan kan het bedrijf nog eens terug om de tafel, om te bepalen wat ze anders gaan doen. Wanneer ze dan uiteindelijk het product in de winkels leggen, weten ze in ieder geval dan een groot deel van de mensen de producten lekker of handig vindt.

Het laten testen van producten is voor een bedrijf relatief goedkoop. Stel dat ze 500 pakjes met koeken weggeven. Dat kost ze misschien 500 euro. Wanneer ze de producten in alle Albert Heijn, Jumbo en Plus filialen hebben gelegd, verkopen ze er misschien 1.000 per week. Waarschijnlijk hebben ze dan na één of twee weken al genoeg geld verdiend om de hele test te bekostigen. Hoewel jij iets gratis krijgt, wordt het bedrijf er uiteindelijk dus ook beter van.


Hoewel je met het testen van producten waarschijnlijk niet gaat zorgen dat je leven veel goedkoper wordt, kan je uiteindelijk toch wat geld besparen. Vooral bij dure producten als luiers, wasmiddelen en andere producten die je dagelijks nodig hebt, kan een doos met gratis producten een uitkomst zijn. Daarbij komt dat het testen van producten ook gewoon erg leuk is om te doen. Van het inschrijven voor de test, tot het openmaken van het pakketje en het schrijven van de review. Het gaat dus ook vooral om de lol die je eraan beleeft.


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Huishouden
foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn

Beste Bespaartip

blank
© Bespaarinfo.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies
enquetes invullen