Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips en artikelen over geld besparen

22 bijbaantjes om wat bij te verdienen

22 bijbaantjes om wat bij te verdienen

Laatst bijgewerkt: december 21, 2022

Ben je student of scholier en ben je op zoek naar manieren om wat extra geld te verdienen? Of heb je een vaste baan, maar zou je daar graag nog iets naast willen doen, zodat je wat meer inkomen kun genereren? Dan is het nemen van een bijbaantje een ideale manier om dat te doen. Wil je weten met welke bijbaantjes je wat bij zou kunnen verdienen? In dit artikel voorzien we je graag van een aantal tips.


1. Post bezorgen

Als postbezorger kun je een leuk bedrag bijverdienen. Het bezorgen van post kun je 5 dagen per week doen of bijvoorbeeld alleen op zaterdag. Het fijne aan dit baantje is dat het slechts een uur of 2-3 per dag is en dat je lekker buiten kunt zijn. Ideaal voor iedereen die graag een frisse neus haalt en graag fysiek bezig is. Daarnaast is het bezorgen van post ook nog eens een goede manier om aan je conditie/lijf te werken. Zo kun je geld verdienen en tegelijk in shape komen.

De verdiensten van een postbezorger hangen onder andere af van het bedrijf waarvoor je werkt. Ook je leeftijd speelt een grote rol. Bij PostNL verdien je als postbezorger vanaf 21 jaar bijvoorbeeld €9,90 bruto per uur.


2. Pakketjes bezorgen

Naast postbezorger kun je natuurlijk ook aan de gang gaan als pakketbezorger. Uiteraard is het wel nodig om hiervoor je rijbewijs te hebben. Het werken als pakketbezorger is voor verschillende bedrijven mogelijk. Daarnaast hangt het van het bedrijf af of je bijvoorbeeld in een grote bus moet rijden of in je eigen auto. En of je elke dag moet rijden of slechts een paar dagen (of één dag) in de week.

Wat je zult gaan verdienen als pakketbezorger hangt onder andere af van je leeftijd, hoeveel uur je gaat werken en bij welk bedrijf je dat gaat doen.


3. Folder en kranten bezorgen

Ook het bezorgen van folders en/of kranten kan een manier zijn om wat extra bij te verdienen. Vroege vogels kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om de ochtendkrant te gaan bezorgen, voordat ze naar school moeten. Wat je hiermee precies zult verdienen hangt uiteraard af van de krant/folders, het bedrijf waarvoor je gaat werken en de wijk die je gaat lopen.


4. Werken in een winkel

Veel winkels nemen speciale weekendkrachten aan die hun team op zaterdag en/of koopavond komen versterken. Dit is dus een ideale manier om wat extra geld bij te verdienen.

Bij giganten als MediaMarkt worden bijvoorbeeld vaak verkopers gevraagd. En zelfs als je niet voor MediaMarkt zelf werkt, worden hier vaak krachten gezocht voor bijvoorbeeld energiemaatschappijen die binnen deze winkels contracten proberen te verkopen. Ideaal als verkopen je leuk lijkt, maar je geen zin hebt om langs de deuren te gaan.


5. Verkoper aan de deur

Je moet het leuk vinden en kunnen, maar als het in je zit dan kun je met het verkopen van (energie)abonnementen/producten aan de deur een hoop geld verdienen. Vaak zijn dit baantjes die je in de late middag en aan het begin van de avond kunt doen.

Afhankelijk van hoe goed jouw verkoopskills zijn, kun je met een bijbaantje als verkoper flink wat geld verdienen. Vaak krijg je een basis uurloon uitbetaald. Daarbij krijg je een bonus voor elke nieuwe klant die jij weet binnen te slepen. Dus hoe beter jij bent in het verkopen, hoe meer geld je kunt verdienen.

Het fijne aan dit soort functies is dat ze vaak behoorlijk flexibel zijn, waardoor ze goed te combineren zijn met school of ander werk.


6. Bijverdienen in de horeca

https://www.instagram.com/p/B3w0E3-Jrh1/

Ook een baantje in de horeca kan je een leuke bijverdienste opleveren. Er is veel vraag naar horecapersoneel, waardoor je haast altijd wel ergens aan de slag zou kunnen. Ga bijvoorbeeld aan de slag als barman of serveerster. Als garderobe medewerker of als runner. Of ga in de keuken werken als afwasser of hulp.


7. Chauffeur

Heb je je rijbewijs en lijkt het je leuk om als chauffeur aan de slag te gaan om wat bij te verdienen? Dan heb je diverse opties. Zo kun je je bijvoorbeeld inschrijven bij Autoreset als chauffeur. Dan kun je opgeroepen worden als er een rit is die je zou kunnen rijden. Dit kan in een auto, maar ook in een bus zijn.

Zo kan het zijn dat je een lease auto van punt A naar B moet rijden en hem helemaal klaar moet maken voor de verhuur. Dit betekent dat je de auto goed schoonmaakt, door de wasstraat haalt en checkt of alles goed werkt. Ook kan het zijn dat je wordt ingezet als koerier. Een ander bedrijf waar je terechtkunt is Easyway.

Je kunt natuurlijk ook als Uber chauffeur aan de slag gaan. Dan kun je helemaal zelf bepalen wanneer en hoeveel je zou willen werken en rijd je gewoon in je eigen auto.


8. Promotiemedewerker

Ken je die mensen die op stations, beurzen en in winkelcentra samples voor nieuwe producten uitreiken? Jij zou zo’n iemand kunnen zijn als je promotiewerk gaat doen. Dit werk is vaak erg flexibel en dus goed te combineren met school of een andere baan.

Wat je nodig hebt is een vlotte babbel en een leuke en verzorgde uitstraling. Om aan dit soort werk te komen, kun je simpelweg reageren op één van de vele vacatures die hiervoor te vinden zijn. Ook zou je je kunnen inschrijven bij een bureau die promotiemedewerkers regelt voor grote klussen.


9. Schoonmaken

Ook schoonmaken kan vaak prima als bijbaantje gedaan worden. Hierbij kun je bijvoorbeeld worden ingezet als schoonmaker op (basis)scholen of in bedrijfspanden. De tijden waarop je schoon moet maken, verschillen per plek en bedrijf.

Zo kun je bijvoorbeeld ’s ochtends vroeg worden ingezet in een kantoorpand. Of aan het einde van de dag/begin van de avond in een school. Vaak werk je maximaal 2-3 uurtjes per dag. Wat je verdient hangt uiteraard af van het bedrijf waarvoor je zult gaan werken, maar vaak zijn de verdiensten best netjes.


10. Bezorgen (maaltijden en boodschappen)

Lijkt het je best leuk om bijvoorbeeld de boodschappen bij iemand thuis te bezorgen of om mensen van hun bestelde maaltijden te voorzien? Dan zijn er gelukkig best wat plekken waar jij als bezorger aan de slag zou kunnen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een supermarkt aan de slag gaan, of voor een bedrijf dat maaltijdboxen bezorgd, maar ook voor de pizzeria bij jou om de hoek.

Het bezorgen kan in een auto of bus, maar ook op de scooter of op de fiets. Hierdoor is een baantje als maaltijdbezorger ook zeer geschikt voor jongeren.

Het bezorgen kun je een paar dagen in de week doen of je kunt kiezen voor een baantje voor slechts één dag in de week. De verdiensten hangen af van het bedrijf waarvoor je werkt. Bij HelloFresh verdien je bijvoorbeeld €9,44 bruto per uur als je 21 jaar of ouder bent.


11. Telefonist of telefonisch verkoper

Werken als telefonisch verkoper of klantadviseur is een goede manier om extra geld te verdienen. Vaak kun je dit soort baantjes goed in de avonduren en het weekend doen, maar je kunt ook op zoek gaan naar een bedrijf waar je doordeweeks (overdag) aan de slag kunt.

Wat je precies gaat doen, hangt af van het soort werk dat je kiest. Als telefonisch verkoper kan het bijvoorbeeld zijn dat je mensen gaat opbellen om een donatie voor een goed doel te krijgen of om ze een abonnement te verkopen.

Als klantenservicemedewerker ben je voornamelijk bezig met het beantwoorden van vragen en het oplossen van problemen van bestaande klanten.

De verdiensten zijn vaak best goed. Zo kun je gemiddeld tussen de €9,50 en €12 bruto per uur verdienen (bij 21 jaar of ouder). In sommige gevallen wordt er daarnaast ook nog met bonussen voor verkoop gewerkt, waardoor je nog meer zou kunnen verdienen.


12. Carwash medewerker

Als carwash medewerker bestuur je de wasstraat en zorg je dat de auto van de klant er helemaal schoon uit vandaan komt. Hiervoor is het soms nodig om ook handmatig wat schrobdiensten uit de voeren.

Als medewerker in de carwash kun je een leuk bedrag bijverdienen. Hoeveel je precies kunt verdienen is uiteraard afhankelijk van je leeftijd en het bedrijf. Vaak werk je in het weekend of in de avonduren.


13. Magazijnmedewerker

Lijkt het jou wel leuk om als magazijnmedewerker aan de gang te gaan? Om ervoor te zorgen dat alle producten verzameld worden voor een order en/of op de juiste plek (terug)gezet worden? Dan kun je vast ergens bij jou in de buurt als magazijnmedewerker aan de gang.

Als magazijnmedewerker moet je secuur kunnen werken en is het fijn als je lichamelijk een beetje sterk bent. Soms zul je namelijk ook zwaardere spullen moeten sjouwen. Als magazijnmedewerker kun je vaak in de avonduren aan de gang. Het loon hangt af van het bedrijf waar je aan de slag gaat, maar ligt gemiddeld minimaal ergens rond de €9,50 per uur (bij 21 jaar of ouder).


14. Oppassen

Mensen die kinderen hebben en tegelijk een baan of druk sociaal leven, zijn vaak met regelmaat op zoek naar iemand die op de kinderen kan passen. Ben jij dol op kinderen? Dan kan dit een leuke manier zijn om extra geld bij te verdienen.

Oppassen op en het uitlaten van huisdieren

Wat met kinderen kan, kan uiteraard ook met huisdieren. Je kunt bijvoorbeeld op honden of katten passen als de eigenaren op vakantie gaan. Of de dieren bij hen thuis van liefde en voedsel voorzien.

Ook het uitlaten van honden van mensen die hele dagen werken, kan een leuke manier zijn om wat bij te verdienen.


15. Geef bijles

Ben jij supergoed in wiskunde of beheers je het Engels, Spaans of Chinees vloeiend? Dan kun je er over nadenken om bijles te gaan geven. Er zijn verschillende websites te vinden waarop je je in dit geval in zou kunnen schrijven, maar je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar werk, of reclame voor jezelf maken door middel van een bericht op social media of een advertentie op Marktplaats. Ook kun je een flyer maken en vragen of je die op mag hangen op het prikbord van een school bij jou in de buurt.


16. Deel je kennis en vaardigheden

Ben jij heel goed in koken? In breien of in haken? Of in het maken van kerststukjes of bloemstukken? Of ben je heel handig met computers? Dan kun je er eens over nadenken om die kennis in te zetten om zo geld bij te verdienen. Verzorg bijvoorbeeld leuke workshops of cursussen om jouw kennis te delen met de mensen die ernaar op zoek zijn. Zo kun je een leuk bedrag bijverdienen.


17. Administratief werk

Een bijbaan waarin je (licht) administratieve werkzaamheden voor bedrijven mag doen, is vaak een leuke manier om wat bij te verdienen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je bepaalde gegevens in moet voeren of moet controleren. Een bijbaan waar de meeste bedrijven ook best een goed salaris voor willen betalen.


18. Vakkenvuller en supermarktwerk

https://www.instagram.com/p/B1LSQsrIkng/

Een bijbaan als vakkenvuller is vooral voor jongeren een ideale manier om wat geld bij te verdienen. Dit werk mag je al doen vanaf 14 jaar. Je kunt in de gaten houden of er bij de supermarkt(en) bij jou in de buurt naar krachten gezocht wordt, of je eventueel inschrijven in een pool, zoals die van Young Capital. Op het moment dat er dan werk voor je is bij jou in de buurt, wordt er contact met je opgenomen.


19. Verkoop je producten of diensten

Ben jij handig met hout, motoren of computers, of ben je bijvoorbeeld heel goed in het maken van taarten of meubels? Kijk dan eens of je daar je geld mee kunt verdienen. Door je diensten of producten te verkopen, kun je een leuk bedrag bijverdienen. Je kunt bijvoorbeeld ook denken aan het knippen van haar of het aanbrengen van gelnagels.

Ga aan de slag als zzp’er

Je kunt eventueel ook als zzp’er aan de gang gaan. Dit kan aantrekkelijk zijn als je graag meer zou willen doen met dat wat je kunt om zo een leuke bedrag bij te verdienen.


20. Ga aan de slag als tuinman

Een bijbaantje bij een hovenier of wat bijklussen als hulp in de tuin is een leuke manier om geld bij te verdienen als je graag buiten aan het werk bent en interesse hebt in en kennis hebt van groen.


21. Mysteryshopper

Lijkt het je leuk om een winkel en de service van de medewerkers te beoordelen, zonder dat zij weten dat jij dat gaat doen? Dan is een bijbaan als mysteryshopper misschien wel iets voor jou. Soms hoef je alleen rond te kijken, soms zul je iets moeten kopen en soms is het zo dat je iets moet retourneren. Vervolgens beoordeel je de medewerkers en hun service.

Wat je met dit soort werk kunt verdienen, hangt af van waar je werkt, wat voor opdracht je gaat doen en hoeveel tijd die opdracht je kost. Er zijn verschillende organisaties waar je je in zou kunnen schrijven om dit werk te doen, waaronder MyteryGuest.


22. Een bijbaan vanuit huis

Ben je vooral op zoek naar een manier om vanuit huis geld te verdienen? Dan heb je verschillende opties. Ga bijvoorbeeld aan de slag met:

  • het schrijven of vertalen van artikelen
  • het invullen van enquêtes
  • het meedoen aan onderzoeken
  • affiliate marketing
  • het koken van gerechten die je via websites als thuisafgehaald.nl verkoopt
  • het verhuren van spullen en apparaten via Peerby

Geld bijverdienen

Als je op zoek bent naar een manier om extra geld bij te verdienen, dan heb je in dit artikel 22 tips kunnen vinden waarmee je dat zou kunnen doen. Misschien is één van deze tips wel dé tip voor jou. Via websites als YoungCapital.nl kun je superveel bijbaantjes vinden. Ook op andere vacaturesites zijn veel vacatures voor slechts een paar uur in de week te vinden. Door op vacatures te reageren die jou leuk lijken, kun je hopelijk binnen de kortste keren ergens aan de slag om wat extra geld te gaan verdienen.


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Werk
foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website

Beste Bespaartip

blank
© Bespaarinfo.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies
enquetes invullen