Tips en artikelen over geld besparen

Wat is de beste gratis datingsite van 2022?

Wat is de beste gratis datingsite van 2022?

Laatst bijgewerkt: maart 25, 2022

Wil je graag op zoek naar een nieuwe relatie maar dat wel zo voordelig mogelijk doen? Dan zijn er meerdere Nederlandse datingsites waar je terechtkunt voor uitgebreide dating voor een heel schappelijke abonnementsprijs. Je kunt al lid worden van de populairste en meest uitgebreide datingsites voor een prijs van minder dan 10 euro per maand.

Daarmee krijg je altijd direct toegang tot alle functies en kun je onbeperkt kennismaken met vele duizenden singles uit heel Nederland. In dit artikel laten we je zien wat de goedkoopste datingsites van Nederland zijn en bij welke daarvan je de grootste kans maakt op een leuke relatie.


Voordelige Nederlandse datingsites

Gelukkig zijn er inmiddels behoorlijk wat grote en bekende Nederlandse datingsites die een voordelig maandabonnement hanteren. Helemaal wanneer je een lidmaatschap van 6 maanden of meer afsluit dalen de prijzen al snel tot minder dan 10 euro per maand. Deze datingsites bieden ook de mogelijkheid om een gratis profiel aan te maken zodat je alvast rond kunt kijken of de site wat voor jou is voordat je geld hoeft uit te geven.

Hierbij de 3 beste gratis datingsites van Nederland:


1. Parship

Prijs: Gratis inschrijven – Premium functies v.a. € 24,95 per maand

Gratis inschrijven bij datingsite Parship

Parship wordt al meer dan een decennium lang elk jaar tot beste datingsite van Nederland gekozen. Je vindt er dan ook een enorm aantal actieve leden die veelal een serieuze relatie zoeken. De site werkt eenvoudig en heeft een handige datingapp die gebruikers ook erg kunnen waarderen. Een betaald lidmaatschap geeft je volledige toegang tot alle functionaliteiten voor slechts € 24,95 per maand, zolang je tenminste kiest voor een abonnement van 6 maanden of langer. Op deze site kun je niet alleen goedkoop maar ook heel betrouwbaar daten, zowel de Thuiswinkel Waarborg als het Keurmerk Veilig Daten zijn namelijk op Relatieplanet aanwezig.

Bezoek Parship


2. Lexa

Prijs: Gratis account – Premium features v.a. € 9,95 per maand

Gratis account aanmaken bij Lexa

Net als Parship is ook Lexa een grote datingsite waar tal van Nederlandse singles op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Deze site hanteert vrijwel dezelfde prijzen als Parship omdat het nu eenmaal directe concurrenten van elkaar zijn. Bij een lidmaatschap van 6 maanden of langer betaal je namelijk slechts € 9,95 per maand en dat is echt geen gekke prijs als je ziet hoeveel leuke singles je daar onbeperkt mee kunt leren kennen. Maak maar gewoon een eigen gratis profiel aan en ontdek of Lexa echt wat voor je is. Als dat het geval is sluit je heel makkelijk een betaald abonnement af. Vanaf dat moment kun je alle betaalde functies onbeperkt gebruiken, zoals privéberichtjes versturen naar profielen die je leuk lijken. Maar je kunt dan bijvoorbeeld ook meedoen met de bekende Lexa events in je eigen omgeving.

Bezoek Lexa


3. Pepper

Prijs: Gratis inschrijven, premium account v.a. € 8,50 per maand

Gratis inschrijven bij Pepper

Pepper is een leuke datingsite waarmee je andere profielen selecteert op basis van hun zelf samengestelde video- en fotocollage. Dat betekent dat je ook zelf zo’n leuke collage samen kunt stellen om andere singles te laten zien wie je bent en waar je allemaal in geïnteresseerd bent. Tenslotte is er niets zo leuk als een nieuwe partner vinden die ook helemaal dol is op jouw favoriete sport of hobby! De automatische matching van Pepper is ook een handige optie, die uiteraard is gebaseerd op gedeelde voorkeuren interesses. Je kunt makkelijk een gratis profiel aanmaken en alvast je eigen collage samenstellen. Wil je echt contact gaan leggen met andere singles, dan kun je het beste een betaald lidmaatschap nemen.

Bezoek Pepper


Volledig gratis datingsites

De goedkoopste manier om te daten is natuurlijk door dat gratis te doen. Er zijn echter tegenwoordig niet zoveel gratis datingsites meer over. De beste daarvan bespreken we hieronder. Voor dit artikel hebben we er alvast drie voor je geselecteerd.

1. Happy Pancake

Happy Pancake is een unieke datingsite en dat is niet alleen maar vanwege de opvallende naam. Het is namelijk een van de weinige moderne datingsites die helemaal gratis te gebruiken zijn. Dat is mogelijk doordat je op vrijwel elke pagina meerdere reclameblokken ziet staan waar geld aan wordt verdiend.

Gelukkig zijn de banners niet heel hinderlijk aanwezig en kun je vrijwel ongestoord zoeken naar andere leuke singles en berichten met ze uitwisselen. Happy Pancake is van oorsprong een populaire Scandinavische datingsite maar is sinds enige tijd ook in Nederland actief. Je vindt er steeds meer Nederlandse singles die vaak heel actief op zoek zijn naar een leuke date.

2. Badoo

Badoo is een datingsite inclusief populaire datingapp die geheel gratis te gebruiken is, maar waarbij je ook kunt betalen voor aanvullende opties. Omdat je echter als gratis lid prima in contact kunt komen met andere leden scharen we dit sociale platform ook onder de gratis datingsites.

De betaalde functies zijn met name bedoeld om betere matches te vinden. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen profiel tegen een kleine vergoeding tijdelijk omhoog plaatsen in de zoekresultaten, of vaker aan andere singles wordt voorgesteld. Wanneer je voldoende tijd en moeite investeert in Badoo kun je ook gratis prima daten op deze site en met de begeleidende datingapp.

3. Knuz

Knuz is een volledig Nederlandse datingsite die net als Happy Pancake helemaal gratis is. Ook hier vind je reclame terug waarmee de site probeert een boterham te verdienen aan de aanwezige singles. Gebruikers van de site lieten in het verleden wel weten dat ze vaak ongewenste reclame kregen via e-mail nadat ze zich bij Knuz hadden ingeschreven, maar dat lijkt inmiddels tot het verleden te behoren. Knuz is niet de grootste datingsite van Nederland maar zegt toch ongeveer 200.000 actieve leden te hebben. Niet alleen het zoeken naar profielen is er gratis, je kunt ook onbeperkt berichtjes uitwisselen met je matches.

Bekijk ook


Kun je gratis datingsites gebruiken om serieus te daten?

Natuurlijk kun je gratis datingsites prima gebruiken om zo voordelig mogelijk te daten. Helaas is bij gratis datingsites hun grootste voordeel ook meteen een aanzienlijk nadeel. Doordat ze helemaal gratis zijn is de drempel om er lid te worden namelijk heel laag. Dat betekent dat je ook veel singles tegen zult komen die niet serieus op zoek zijn naar een relatie of losse contacten zoeken (bijvoorbeeld terwijl ze al een relatie hebben).

Tijdverspilling bij inactieve profielen

Wat ook veel gebeurt is dat mensen die al een tijdje niet meer actief zijn wel hun profiel online laten staan omdat het ze niets kost per maand. Reageren op die profielen is dus tijdverspilling. Een goed alternatief voor gratis datingsites is daarom een van de bovenstaande goedkoopste datingsites te kiezen.


Waarom betalen voor een datingsite?

Waarom zou je betalen voor een datingsite wanneer er ook gratis alternatieven beschikbaar zijn, zoals de datingapp Tinder of een datingsite zoals Happy Pancake? Daar zijn enkele hele goede redenen voor, want bij een betaalde datingsite date je vaak betrouwbaarder, veiliger en effectiever dan op menig gratis datingplatform.  Wat zijn de belangrijkste redenen om gebruik te maken van een betaalde datingsite?

1. Veiligheid

Veiligheid is een van de belangrijkste aandachtspunten wanneer je begint met online daten. Dat begint al bij het kiezen van een veilige datingsite. Daarbij kom je al snel uit bij betaalde sites, omdat die de financiële armslag hebben om hun website doorlopend te onderhouden en eventuele veiligheidsproblemen snel te verhelpen. Maar deze sites hebben bijvoorbeeld ook de mogelijkheid om actief profielen te checken op betrouwbaarheid zodat de leden zo min mogelijk gevaar lopen tijdens het daten. Veiligheid kan dus een goede reden zijn om uitdrukkelijk voor een betaalde datingsite te kiezen.

2. Betrouwbare keurmerken

Veel populaire datingsites beschikken over belangrijke keurmerken waarmee je zeker weet dat je op een betrouwbare datingsite actief bent. De belangrijkste keurmerken zijn Thuiswinkel Waarborg en Keurmerk Veilig Daten. Wanneer een site die keurmerken mag dragen houdt dat in dat die aan strenge eisen voldoet voor wat betreft veiligheid en privacy. Zo is er bijvoorbeeld actieve controle op profielen, is er een kundige helpdesk aanwezig en kun je geld terugkrijgen als je niet tevreden bent over de geboden service.

3. Uitgebreide matching

Een betaalde datingsite verdient als het goed is niet alleen voldoende geld om de eigen medewerkers te kunnen betalen en de site te onderhouden, maar ook om af en toe nieuwe functies te ontwikkelen. Bijvoorbeeld nieuwe opties zoals geavanceerde en moderne matching waarbij gebruik wordt gemaakt van de allernieuwste inzichten en technologische mogelijkheden. Vrijwel elke premium datingsite heeft daarom een uitgebreide matching zodat je niet alleen zelf door de profielen hoeft te zoeken maar ook automatisch aan gelijkgestemde mensen wordt gekoppeld. Alleen die effectieve matching kan al een goede reden zijn om voor een betaalde datingsite te kiezen.

4. Geen reclame of spam

Ook gratis datingapps en datingsites moeten natuurlijk de rekeningen betalen en dus een manier vinden om geld te verdienen aan hun leden. Gratis datingsites kiezen er daarom vaak voor om reclames te tonen die behoorlijk hinderlijk aanwezig kunnen zijn. Ook veel spam e-mails ontvangen nadat je jezelf op een gratis datingsite hebt ingeschreven is geen uitzondering. Veel datingapps en gratis datingsites kiezen er bovendien voor om krachtige functies als optionele extra tegen betaling aan te bieden, wat ervoor zorgt dat mensen die gratis daten via hetzelfde platforms automatisch 1-0 achter staan. Bij een betaalde datingsite daarentegen maakt elk lid in potentie evenveel kans op een date.

5. Verschillende doelgroepen

Gratis datingsites kunnen het zich vrijwel nooit permitteren om zich op een bepaalde doelgroep te richten, maar betaalde datingsites kunnen dat wel. Zo zijn er bijvoorbeeld betaalde datingsites voor vijftigplussers en senioren, christelijke singles, hoger opgeleiden en mensen die contact zoeken met sportieve vrijgezellen. Wanneer je tot een van die doelgroepen behoort en graag gelijkgestemde singles wilt ontmoeten kan een datingsite voor die specifieke doelgroep (een zogenaamde ‘niche’ datingsite) daar uitstekend bij van pas komen.


Geld besparen tijdens het daten

Wanneer je niet zoveel geld te besteden hebt is het ook handig om te besparen op de dates zelf. Als het goed klikt met een bepaalde single die je op een datingsite hebt ontmoet wil je elkaar tenslotte ook in het echt leren kennen. Het is slim om dat redelijk vlot te doen, pas bij een echte date zul je namelijk kunnen ontdekken of je echt een leuke klik hebt met de ander.

Wanneer een man en een vrouw met elkaar op een eerste date gaan is het nog altijd heel gebruikelijk dat de man dat eerste afspraakje betaalt. Of dat nu een drankje of een diner is, de rekening wordt slechts zelden gesplitst bij zo’n eerste kennismaking. Als vrouw kun je op die manier dus vaak redelijk goedkoop op een eerste date.

Ben je zelf de man en wil je graag op de eerste date besparen, dan is het fijn dat je vaak ook het voorstel mag doen hoe de eerste date eruit komt te zien en waar je bijvoorbeeld gaat eten of wat met elkaar drinken. Zo bepaal je dus zelf ook voor een groot deel hoe hoog de rekening zal worden.

Uiteraard kun je het ook over een andere boeg gooien en een date afspreken die helemaal gratis is. Bijvoorbeeld door voor te stellen om een wandeling te maken in het park. Dat is vaak ook wat meer ontspannen dan elkaar recht in de ogen staren aan een tafeltje in een rumoerige kroeg. Ook een andere activiteit hoeft maar weinig geld te kosten maar stelt je vaak prima in staat om elkaar in korte tijd op een leuke manier wat beter te leren kennen.

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Consument
foto auteur Dik de Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik de Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website

Bespaartip 2021

blank
© Bespaarinfo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement
vergelijk zorgverzekeringen