Tips en artikelen over geld besparen

7 tips voor goedkope trouwringen

7 tips voor goedkope trouwringen

Laatst bijgewerkt: september 24, 2019

Zijn de liefde van je leven en jij van plan om binnenkort te gaan trouwen? Dan zijn de ringen één van de belangrijkste dingen om over na te denken. De ringen zijn het symbool van jullie huwelijk en liefde, van de belofte om jullie leven samen te delen, en daardoor is het belangrijk dat jullie voor ringen kiezen die helemaal bij jullie passen. Wil je wel graag mooie trouwringen uitzoeken, maar wil je daar niet enorm veel geld aan uitgeven? Lees dan vooral snel verder. In dit artikel geven we je namelijk 7 tips voor goedkope trouwringen.


Trouwringen

Trouwringen zijn in veel verschillende soorten, maten en prijsklassen verkrijgbaar. Van ringen van enkele duizenden euro’s, tot ringen die je slechts een fractie van die prijs zullen kosten. Als je op zoek gaat naar goedkope trouwringen heb je (gelukkig) een hoop opties. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je geen ringen zult vinden die helemaal bij jullie passen. Hieronder voorzien we je van handige tips om dé ringen te vinden waar jullie allebei blij van worden.


1. Goedkope ringen kopen

Als je op zoek bent naar goedkope trouwringen, dan zijn er een online een hele hoop webshops en winkels te vinden waar je die zou kunnen scoren. Hieronder hebben we een aantal van die winkels voor je op een rijtje gezet.

Lucardi

Lucardi is een van de winkels waar je met een wat lager budget prachtige trouwringen kunt kopen. Naast dat de ringen zelf al een hele fijne prijs hebben, heeft deze winkel ook nog vaak acties en aanbiedingen, waardoor je nóg minder betaalt. Zo kun je vaak de tweede ring met korting of voor een vaste lage prijs kopen, waardoor het mogelijk is om voor nog geen 200 euro twee prachtige ringen aan te schaffen. Wil je weten of deze winkel iets voor jullie heeft? Bekijk dan de website van Lucardi.

https://www.instagram.com/p/BWj-BHqgAT4/

123gold.nl

123gold.nl ken je waarschijnlijk wel van de reclamespotjes op onder andere de radio. Het fijne is dat je hier voor (haast) elk budget wel mooie trouwringen kunt vinden. Zo kun je bijvoorbeeld een set kopen voor een bedrag van €4425,- maar ook voor nog geen €115,-. Door gebruik te maken van de filters op de website kun je onder andere aangeven hoeveel geld je uit wilt geven voor de ringen, waardoor je direct een duidelijk overzicht van je mogelijkheden krijgt. Daarnaast heb je bij 123gold.nl ook de mogelijkheid om je trouwringen te personaliseren. Naast dat je online rond kunt kijken, kun je ook een van de vestigingen bezoeken om de ringen in het echt te bekijken. Je vindt de winkels van 123gold.nl in Rotterdam en Amsterdam.

https://www.instagram.com/p/B1UEChNgzGb/

Trouwringenvoordeel.nl

Ook bij trouwringenvoordeel.nl kun je prachtige trouwringen voor fijne prijsjes scoren. Ook in dit geval geldt dat ze haast voor elk budget wel een selectie aan trouwringen aanbieden. Je kunt online gemakkelijk zien wat ze voor je hebben. Wil je de ringen liever in het echt bekijken? Dan kun je een van de vestigingen bezoeken. Deze vind je onder andere in Amsterdam, Harderwijk, Leiden en Den Bosch. Voor het bekijken van de trouwringen dien je wel even een afspraak te maken. Wil je meer weten of wil je gelijk bekijken wat voor ringen je hier zou kunnen vinden? Bezoek dan de website trouwringenvoordeel.nl.

Tip: Ben je benieuwd bij winkels je nog meer goedkope trouwringen zou kunnen vinden? Zoek dan via een zoekmachine op ‘goedkope trouwringen’ voor een uitgebreid overzicht.


2. Maak ze zelf

Oké, dit klinkt misschien een beetje gek, maar het zelf maken van de trouwringen is niet alleen goedkoop, maar ook nog eens heel leuk om te doen. Online kun je op zoek gaan naar een plek bij jou in de buurt waar je dit zou kunnen doen. Door middel van een (privé) workshop ga je samen met een professional ringen maken die helemaal bij jullie passen. Niet alleen zijn de kosten hiervoor relatief laag, maar het is ook nog eens heel erg leuk om je ring helemaal zelf te ontwerpen en om dat samen te doen. Dat in combinatie met de leuke ervaring, maakt dat het zelf maken van je trouwringen een hele goede optie is.


3. Ga naar de juwelier

Als je op zoek bent naar goedkope trouwringen doe je er goed aan om gewoon eens wat juweliers in de buurt te bezoeken. Veel kleinere juweliers stunten namelijk niet met allerlei aanbiedingen op het internet of komen niet in de zoekresultaten naar voren, terwijl ze wel degelijk trouwringen voor een fijne prijs verkopen. Door aan te geven wat het is dat je zoekt en wat je budget daarvoor is, kunnen ze je helpen met het vinden van dé ringen voor jullie grote dag. Je kunt ook eens rondkijken op de websites van verschillende juweliers bij jou in de buurt om te zien wat ze precies te bieden hebben. Op die manier heb je al een beeld van de sieraden die je daar zult aantreffen en of ze ringen hebben voor jouw budget.


4. Kies voor andere ringen

Trouwringen zijn vaak een stuk duurder dan andere ringen. Daarom kan het slim zijn om ook eens rond te kijken tussen de ringen die officieel geen trouwringen zijn. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook eens de vriendschapsringen die in veel winkels worden aangeboden bekijken. Deze ringen zijn vaak een stuk goedkoper dan trouwringen, maar matchen wel en zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo koop je bij Lucardi bijvoorbeeld al een set vriendschapsringen voor nog geen 20 euro. Een hele fijne optie voor stellen die niet zoveel te besteden hebben of die liever niet zoveel uit willen geven aan de ringen.

https://www.instagram.com/p/BzfGK2Jom5h/


5. Sale

Het kopen van trouwringen in de sale klinkt misschien niet zo romantisch, maar waarom zou je het niet doen? Ringen die in de uitverkoop zijn, zijn vaak een heel stuk goedkoper dan wat ze nieuw kosten. Daarnaast kun je gewoon rustig rondkijken om te zien of je ergens in de sale ringen kunt vinden die helemaal bij jullie passen. Zo hoef je niet in te leveren op je wensen, maar ben je wel een stuk minder geld kwijt.


6. Materiaal

De kosten voor trouwringen hangen grotendeels af van het materiaal dat gebruikt is. Het is je tijdens het zoeken naar trouwringen waarschijnlijk ook wel opgevallen dat het ene materiaal een stuk duurder is dan het andere. Slim dus om te bekijken welk materiaal in jullie geval handig is, zodat je gericht op zoek kunt gaan naar ringen die bij jullie en jullie budget passen. Als je kiest voor een ring van edelmetaal (of staal) dan kun je er in de meeste gevallen wel op rekenen dat die ringen lang mee zullen gaan. Je hoeft in dat geval dus niet bang te zijn dat de ringen na een paar jaar uit elkaar zullen vallen. Als je ringen kiest die van minder sterk materiaal gemaakt zijn, dan kan het zijn dat de ringen na een x aantal jaar slechter worden. Laat je budget het nu niet toe om ringen van edelmetaal of staal te kopen? Dan zou je er bijvoorbeeld altijd nog voor kunnen kiezen om jullie 5- of 10-jarig jubileum te vieren met mooie nieuwe ringen.


7. Alternatieven

Als je op zoek ben naar goedkope trouwringen, dan kan het slim zijn om na te denken over alternatieven. Die alternatieven kunnen daarnaast ook handig zijn voor mensen die bijvoorbeeld geen ring mogen dragen op hun werk of die ringen simpelweg niet mooi of niet prettig vinden. In dat geval kun je natuurlijk ook gewoon je eigen draai geven aan het hele trouwringen-gebeuren.

Tatoeage

Is een tatoeage iets wat helemaal bij jullie past? Dan kun je er ook voor kiezen om voor een tatoeage te gaan in plaats van voor trouwringen. Nu kun je natuurlijk een ring laten tatoeëren, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor de trouwdatum of een ander symbool van jullie liefde gaan. Hoewel een tatoeage gewaagd is, omdat het nogal permanent is, kun je er natuurlijk altijd iets anders van laten maken als het onverhoopt toch misgaat. (Maar daar ga je natuurlijk niet van uit.)

Een ander sieraad

Ringen zijn de traditie, maar dat betekent natuurlijk niet dat het niet anders kan. Wil je liever een ander sieraad gebruiken als symbool voor jullie huwelijk, dan kun je natuurlijk ook gewoon voor een mooie ketting of een armband gaan. Ook leuk: kies voor een horloge en graveer de trouwdatum achterop. Een mooi symbool voor de belofte elkaar in goede en slechte tijden te steunen. Je hebt zelfs merken die horloges maken met een verwijzing naar het huwelijk, zoals onderstaand voorbeeld (time to tie the knot).

View this post on Instagram

Time to tie the knot.

A post shared by Gc Watches (@gcwatches) on


Goedkope trouwringen

In dit artikel heb je diverse tips voor het kopen van goedkope trouwringen kunnen vinden. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om bepaalde winkels/webshops te bezoeken als je op zoek bent naar goedkope ringen. Daarnaast is ook slim om eens naar andere ringen dan trouwringen te kijken, omdat die vaak een stuk voordeliger zijn. Ook het rondkijken tijdens een sale is een goede manier om te besparen op je trouwringen. Online kun je vinden welke juweliers bij jou in de buurt zitten of waar je vestigingen kunt vinden van de webshops/winkels die we in dit artikel hebben besproken. Zo moet het jullie zeker lukken om mooie trouwringen te vinden die helemaal bij jullie en jullie budget passen.


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Consument
foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website

Bespaartip 2021

blank
© Bespaarinfo.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement
vergelijk zorgverzekeringen