Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie als u een aankoop doet via deze links.

Tips en artikelen over geld besparen

10 tips om geld te besparen op een avondje stappen

10 tips om geld te besparen op een avondje stappen

Laatst bijgewerkt: december 21, 2022

Ben jij iemand die in het weekend (of doordeweeks) graag een drankje gaat drinken? Iemand die regelmatig in de kroeg, een gezellig café of een hippe club te vinden is? Die geniet van de gezelligheid, de muziek en het dansen met vrienden en/of vriendinnen? Dan weet jij als geen ander hoe duur al dat stappen kan zijn. Ben je benieuwd of je op de kosten voor een avondje stappen kunt besparen en zo ja, hoe je dat kunt doen? Dat zit je hier goed. In dit artikel voorzien we je namelijk van 10 tips om te besparen op een avondje stappen.


1. Bepaal vooraf een budget

Een van de makkelijkste manieren om niet meer uit te geven dan je voor een avondje stappen (over)hebt, is door vooraf te bepalen hoeveel de avond maximaal mag gaan kosten. Het slimste is dan ook gelijk om dat bedrag cash bij je te hebben, zodat je precies weet hoeveel je hebt en wanneer dat op is. Wil je er honderd procent zeker van zijn dat je niet tóch in de verleiding komt om meer uit te geven als je eenmaal een paar borrels hebt gedronken? Laat je pinpas dan gewoon lekker thuis. Kun je ook niet ‘per ongeluk’ meer uitgeven dan de bedoeling was.


2. Vermijd plekken waar je entree moet betalen

Een andere manier om te besparen op een avondje stappen, is de plekken waar ze entree vragen zoveel mogelijk vermijden. Soms zijn de kosten om de uitgaansgelegenheid in te komen namelijk behoorlijk hoog, waardoor je zomaar de helft van je budget kwijt kunt zijn aan alleen al het binnenkomen. Zonde. In plaats van naar die hippe club of die drukke discotheek te gaan, kun je misschien beter (wat vaker) naar een gezellige kroeg of een leuk café gaan. Alleen daardoor kun je al een hoop geld besparen.

De gastenlijst

Is de plek waar jij en je vrienden en/of vriendinnen graag naartoe gaan nu eenmaal een plek waar je geld moet betalen om binnen te komen? Kijk dan eens of het mogelijk is om je naam op de gastenlijst te laten zetten. Op die manier kun je én gratis naar binnen én bespaar je tijd doordat je de (lange) rij voorbij mag lopen. Check bijvoorbeeld eens de website of de social media accounts van de club om te bekijken wat de mogelijkheden zijn. Kun je daar nergens iets over een gastenlijst vinden? Vraag dan eens om je heen of iemand meer weet. Iemand die je kent van uitgaan of iemand van de club zelf kan je misschien wel meer vertellen.


3. Drink van tevoren iets

Drankjes in een uitgaansgelegenheid zijn een stuk duurder dan drankjes die je in de supermarkt of bij de slijterij kunt kopen. Daarom: spreek van tevoren met je vrienden en/of vriendinnen bij iemand thuis af om daar alvast in te drinken, voordat jullie daadwerkelijk uitgaan. Hierdoor kunnen jullie eerst even bijkletsen en in de stemming komen. En je bespaart daarnaast op de drankjes die je anders in de uitgaansgelegenheid had besteld.


4. Geef thuis een feestje

Natuurlijk hoef je het niet alleen bij thuis indrinken te houden. Je kunt namelijk ook gewoon het hele feestje thuis houden. Vooral als iedereen zijn eigen drank meeneemt, kun je supergoedkoop een leuk feestje geven. Zorg voor goede muziek, genoeg ruimte om te dansen, spelletjes, gezellige sfeerverlichting en genoeg snacks om een superleuke avond te hebben met zijn allen. Vind je het leukste aan stappen juist dat je nieuwe mensen kunt leren kennen? Laat iedereen die op je feestje komt dan een gast meenemen. Zo kun je goedkoop een leuke avond hebben en leer je ook nog eens nieuwe mensen kennen.


5. Drink goedkope drankjes

Natuurlijk kun je de hele avond allerlei dure drankjes bestellen als je uitgaat, maar dat is alles behalve goedkoop. Daarom kun je er beter voor kiezen om tijdens het stappen voor goedkopere drankjes te kiezen. Lust je bier? Dan is dat een van de allergoedkoopste opties. Liever geen bier? Dan kun je altijd nog voor wijn gaan. Ook dat is vaak een stuk goedkoper dan de gemiddelde cocktail of de gemiddelde sterke drank. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om thuis eerst de drankjes te drinken die je lekker vindt om vervolgens in de club of de kroeg alleen nog maar voor goedkope drankjes te gaan. Zo doe je een stuk langer met je budget.


6. Drink water tussendoor

Tussen je drankjes door water drinken, zorgt ervoor dat je minder snel door je budget heen raakt. Dit is vooral ook handig om te doen als je geen goedkope drankjes lust. Daarnaast voorkom je op die manier ook dat je iedere keer wanneer je dorst hebt van al het dansen of kletsen een (duur) drankje gaat bestellen. Grote kans dat die kater de volgende dag ook een stuk minder heftig is als je tussendoor een aantal glazen water hebt gedronken. Win-win.


7. Happy hours of andere acties

Vaak stunten uitgaansgelegenheden met acties of happy hours. Slim dus om daar dankbaar gebruik van te maken, omdat je dan minder voor je (favoriete) drankje betaalt. In grotere steden worden er vaak speciale avonden gehouden voor studenten. Op die avonden zijn de drankjes vaak voordeliger, wat maakt dat je zo best wat kunt besparen op een avondje stappen.


8. Vermijd rondjes

Hartstikke leuk als mensen rondjes geven, waardoor je kunt genieten van gratis drankjes, maar het is natuurlijk wel ook de bedoeling dat dat rondje ook een keer vanuit jouw portemonnee betaald wordt. Wanneer je probeert om geld te besparen om een avondje stappen, dan kun je rondjes daarom maar het beste vermijden. Zo voorkom je dat je een rondje moet betalen, waarbij iedereen allerlei dure drankjes bestelt, waardoor jij gelijk door je budget voor de hele avond heen bent.

Geen rondjes vermijden

Is het vermijden van rondjes niets voor jou, omdat je dat niet gezellig of stom vindt? Dan kun je twee dingen doen:

  • Calculeer het geven van een rondje in in je budget
  • Zorg dat je een rondje geeft bestaande uit goedkope drankjes door bier en wijn te bestellen

9. Eet thuis

Wat is er lekkerder dan na een avondje stappen, genieten van een vette hap? De meeste mensen zullen daar ‘weinig’ op antwoorden. Het nadeel van het eten van een patatje, broodje shoarma of döner of een andere vette hap, is dat het bestellen ervan extra kosten met zich meebrengt. Daarom is het slim om jezelf in te houden tot je thuis bent om vervolgens daar te genieten van iets lekkers. Zorg daarom dat je snacks in huis hebt die je in de oven, frituurpan of airfryer kunt gooien, zodat je thuis iets lekkers kunt maken. Ook een diepvriespizza, een gebakken ei of een tosti kan een ideale maaltijd zijn na het stappen. En het mooiste is dat het ook nog eens een stuk goedkoper is dan dat broodje döner bij dat tentje in het centrum.


10. Vervoer van en naar huis

Ben jij iemand die graag een taxi van en naar een uitgaansgelegenheid neemt? Relaxed natuurlijk dat je na een avond stappen achterin een auto kan stappen die je voor de deur van je huis afzet, maar deze manier van naar huis komen is ook gelijk een van de duurste die je kunt bedenken. Daarom: zoek een goedkoper alternatief. Je kunt bijvoorbeeld een Uber bestellen of met het openbaar vervoer reizen. Of je kunt ervoor kiezen om de taxi met iemand (of meerdere mensen) te delen. Zo kun je op de rit van en naar huis een hoop geld besparen. Ook een optie: laat steeds iemand anders van je vriendengroep de Bob zijn. Zo is de reis zelfs helemaal gratis.


In dit artikel hebben we je voorzien van 10 handige tips om jouw avond stappen goedkoper te maken. Zo hoef je de volgende dag niet bang te zijn voor een dubbele kater, omdat je bankrekening ook nog eens flink geplunderd blijkt. Allereerst doe je er goed aan om van tevoren een budget voor de avond te bepalen. Door dit bedrag te pinnen en je pinpas vervolgens thuis te laten, kun je voorkomen dat je meer uitgeeft dan je wilde. Daarnaast is het slim om voordat je gaat stappen eerst thuis al wat te drinken. Bestel het liefst goedkopere drankjes en drink tussendoor water. Vermijd het geven van rondjes en wacht met het stillen van je honger tot je thuis bent. Om thuis te komen kun je het beste niet alleen in een taxi stappen, maar hem delen. Zo kun je flink wat geld besparen op jouw avondje uit.


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Algemeen
foto auteur Nadine Swagerman
Dit artikel is geschreven door Nadine Swagerman

Schrijft met plezier over de meest uiteenlopende onderwerpen. Heeft een eigen tekstbureau en is daarnaast auteur. Houdt van eten, muziek, series en lezen. En trekt in haar vrije tijd het liefst de natuur in met haar hond.

Website

Beste Bespaartip

blank
© Bespaarinfo.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3 8011 CW Zwolle | Privacy & Cookies
enquetes invullen