Tips en artikelen over geld besparen

41 Budget ideeën voor een date

41 Budget ideeën voor een date

Laatst bijgewerkt: september 4, 2019

Liefde is niet te koop. Maar waarom geeft iedereen dan zoveel geld uit wanneer ze een date plannen? Het laat eigenlijk allemaal zien dat je niet creatief bent in het verzinnen van een goedkope date. Andere mensen denken dat de prijs van een date weerspiegelt hoe je over de ander denkt. Wij zijn het daar niet mee eens. Daarom vind je hier maar liefst 41 budget ideeën voor jouw volgende date.


1. Proefrit maken

Stap samen in een mooie outfit een dealer binnen, en toon interesse in een auto die graag zou willen hebben. Als de verkoper graag die auto wil verkopen, zal hij je ongetwijfeld een testritje aanbieden. Vervolgens kun jij lekker een uurtje rondrijden in een gloednieuwe auto.


2. #ThrowbackThursday

Zoek een film, tijdschrift, krant of ander medium op die uitkwam op de dag dat jullie een relatie met elkaar begonnen, of toen jullie elkaar ontmoetten. Ben je al langer samen, dan heeft het terugkijken van dit soort tijdloze media soms een hilarisch effect.


3. Vrijwilligerswerk

Bezoek de dichtstbijzijnde zorginstelling en vraag daar of je samen met je partner mag helpen bij een evenement of uitje. Vaak zijn deze organisaties hard op zoek naar vrijwilligers die meegaan naar dierentuinen, wandelingen of andere excursies.


4. Picknick

Maak thuis iets te eten, neem een fles wijn, glazen en een kleed mee en ga ergens in een park zitten. Een picknick blijft toch één van de leukste varianten op een (duur) dinertje buiten te deur.


5. Bekijk de zonsopkomst of -ondergang

Wat is er romantischer dan de zon? Een rode gloeiende bol die al het leven op aarde in stand houdt, zonder daar iets voor terug te krijgen. Dát is pas een goed voorbeeld van ‘onvoorwaardelijke liefde’.


6. Ga samen sporten

Een krachttraining in de sportschool, buiten hardlopen of een Zumba klas bijwonen. Welke vorm van sport je ook doet, door er samen mee bezig te zijn groeit jullie band alleen nog maar meer. En sporten kan trouwens ook erg goedkoop.


7. Kamperen

Samen een tent opzetten kan de nodige relatiestress creëren. Maar wanneer je ‘s avonds rondom een kampvuurtje samen naar de heldere sterrenhemel kijkt, weet je direct weer waar je het allemaal voor doet.


8. Ga fruit plukken

Fruit ‘groeit’ niet alleen maar in de supermarkt. Op veel plekken in Nederland kun je in het wild ook gewoon je eigen fruit plukken? Benieuwd waar het bij jou in de buurt kan? Bekijk het op de website van de Wildplukwijzer.


9. Doe gratis uitjes

In Nederland zijn er voldoende activiteiten die erg goedkoop of zelfs gratis zijn. Gelukkig hoef je ze niet allemaal zelf op te zoeken, want we schreven namelijk al een artikel over 54 goedkope en gratis uitjes in Nederland.


10. Ga naar een museum

Ben je fan van Rembrandt, of zou je wel eens willen ontdekken hoe de Maasvlakte in Rotterdam is ontstaan? Nederland is een echt museumland, en gelukkig is een deel daarvan gratis te bezoeken. Je leest op onze website ook welke 22 musea in Nederland gratis zijn.


11. Uit eten in je eigen huis

Wil je uit eten, maar wil je niet zoveel geld uitgeven? Waarom bestel je niet iets via Thuisbezorgd en eet je het samen op bij een romantische met kaarsen verlichte tafel? Je hebt dan alsnog het idee dat je in een gezellig restaurant zit.


12. Bordspelletjes spelen

Vraag eens rond aan je vrienden of familie of er bordspelletjes zijn die jullie mogen lenen. Hoewel je ‘Mens erger je niet’ misschien beter niét kunt spelen als je de relatie wilt behouden, zijn er meer dan genoeg spelletjes waarbij de vrede wel bewaard kan worden.


13. Maak je eigen desserts

Weet je hoe eenvoudig en goedkoop het is om je eigen desserts te maken? Milkshakes, schepijs en smoothies zijn allemaal binnen een handomdraai gemaakt en smaken vaak nog lekkerder dan wanneer je ze kant en klaar koopt.


14. Karaoke bar

Is er één liedje dat echt jullie nummer is. Ga dan eens naar een karaoke bar en studeer het nummer in. Vervolgens kun je samen heel romantisch het nummer zingen, terwijl niemand weet hoe belangrijk dit liedje voor jullie is. Om geld te besparen kun je natuurlijk ook je eigen karaoke-bar thuis maken met een TV en YouTube.


15. Blind voedsel proeven

Spreek met elkaar af dat je drie gewone en drie lekkere gerechten of ingrediënten moet verzamelen. De ander mag die etenswaren niet zien. Vervolgens doe je elkaar om de beurt een blinddoek voor en laat je de ander jouw etenswaren proeven. Wil je het vertrouwen van je partner behouden, dan zijn chili, hondenvoer en wasabi niet aan te raden. Check ook altijd even voor allergieën als je elkaar nog niet zo lang kent.


16. Huur een kano

Wie is er de leider in jullie relatie? Als je geen antwoord op die vraag weet, dan kom je er bij het kanoën vanzelf achter. Omdat de achterste persoon stuurt en de voorste persoon snelheid maakt, werken jullie samen om richting te geven aan de kano en symbolisch gezien dus ook aan jullie relatie.


17. Minigolf spelen

Helaas zijn de prijzen voor dit golfspelletje niet altijd net zo ‘mini’ als de banen zelf. Toch kun je op websites zoals Social Deal of Groupon veel kortingsacties vinden, waardoor je voor 50% korting een balletje kunt slaan.


18. Doe een dubbeldate wedstrijd

Een wat? Een dubbeldate wedstrijd wordt verspreid over 2 avonden. De eerste avond organiseert het ene koppel een data avond voor minder dan 5, 10 of 20 euro per persoon. De andere date avond organiseer het andere stel een interessante avond binnen het gestelde budget. Op die manier wordt je heel erg creatief om te winnen van de ander. Gelukkig werkt deze lijst met ideeën alvast in je voordeel om te winnen.


19. Bezoek een kringloopwinkel

Een kringloopwinkel bezoeken is als het zoeken naar een schat. Je weet nooit wat je tegenkomt en je weet nooit waar je mee thuiskomt. Je kan het dus een beetje zien als de zoektocht naar liefde.


20. Thuis spa

Laat een bad vollopen, geef een massage en zorg dat je de hele avond ontspannen in huis bent. Zet vooral je telefoon op stil, laat de tv uit en je ziet vanzelf hoe relaxt zo’n avondje kan zijn.


21. Bezoek een gratis voetbalwedstrijd

Heb je een voetbalteam in de buurt dat op redelijk hoog niveau voetbalt? Waarom ga je niet eens tussen het juichende publiek staan. Kies een team waar jullie voor gaan juichen, en drink na de wedstrijd een drankje tussen de trotse ouders en de soon-to-be-profvoetballers.


22. Een avondje naar de arcade

Het is een beetje oldschool, maar het is wel een heel gaaf uitje. In de arcade hall komen je kinderdromen uit, omdat je nu wel meer dan € 0,50 hebt om in de machine te gooien. Hoewel je met de gewonnen punten nooit meer kan kopen dan een potlood of een waterpistool, is het vooral de kick van het winnen die een arcade hall interessant maakt voor een gezellige date.


23. Doe een bier- of wijnproeverij

Proeverijen zijn vaak helemaal niet zo duur, en ze zijn bijzonder leuk om te doen. Krijg je ook nog een rondleiding, dan leer je samen ook nog eens hoe jouw favoriete drankjes worden gemaakt. Uiteraard kun je deze tip ook weer thuis uitvoeren.


24. Deel je hobby’s en talenten

Is één van jullie super goed in gitaar spelen en heeft de ander juist een feeling voor basketbal? Waarom ruil je niet eens een dagje van hobby? Hoewel je niet direct de nieuwe Jimi Hendrix of Michael Jordan wordt, kan het juist bijzonder zijn om te zien hoeveel tijd er gaat zitten om goed te worden in die activiteit.


25. Ga naar een boekpresentatie

In iedere grote boekenwinkel of bibliotheek worden boekpresentaties gehouden. Soms komt de schrijver daarvoor zelf langs om te vertellen over zijn of haar boek. Hierdoor kom je misschien wel in aanraking met een opkomende schrijver of ontdek je zelfs een nieuwe hobby.


26. Ga naar een bar met spelletjes

In iedere stad zit er een bar waar je heel goedkoop kunt darten, poolen of biljarten. Ook de drankjes zijn daar redelijk goedkoop. Regent het en wil je toch de deur uit, dan is dit dus een leuke optie.


27. Art house films

De nieuwe Blockbuster kijken in de bioscoop? Veel te duur. Het is ook weleens leuk om een echte art house film te kijken, waarvoor de ticketprijs vaak stukken lager is.


28. Pluktuinen

In Nederland kun je op meer dan 10 plekken een pluktuin bezoeken. Dit zijn plekken waar je zelf groente, fruit of bloemen kunt plukken. Je betaalt alleen voor wat je meeneemt, dus je bepaalt zelf hoeveel je wilt uitgeven.


29. Maak een wandeling in de natuur

Een wandeling is goed voor de spieren, maar werkt ook als middel om goede en lange gesprekken met elkaar te hebben. Omdat je door niets anders afgeleid kan worden dan door de prachtige natuur, heb je echt de tijd voor elkaar.


30. Gratis comedy

In Nederland zijn veel grappenmakers. Die zijn nog niet allemaal zo bekend als Hans Teeuwen en Najib Amhali. Omdat zij nog meer bezoekers willen trekken, moeten ze zich eerst bewijzen. Vaak zijn dat soort avondjes gratis, waardoor jij letterlijk voor een dubbeltje op de eerste rij zit.


31. Bezoek een waarzegger

Geloof je in astrologische tekens of waarzeggers, of vind je het maar niks? In beide gevallen kan een bezoekje goed uitpakken. Of je krijgt informatie te horen over je nabije toekomst, of je kunt achteraf lachen om de grappige dingen die je gehoord hebt.


32. Ga klimmen

Heeft één van jullie hoogtevrees? Heel goed. Door samen te gaan klimmen, overwin je samen de angst en wordt jullie relatie nog sterker dan de berg die je zojuist hebt beklommen.


33. Ga skeeleren

Buiten wanneer de zon schijnt, of binnen in een skate hal. Het maakt niet uit waar je heen gaat, skeeleren is altijd romantisch. En wanneer één van jullie het nog niet zo goed kan, is het in ieder geval een goed excuus om elkaars handen vast te houden.


34. Doe mee aan een pub quiz

Test hoe goed jullie kennis over over algemene onderwerpen en schrijf je in voor een pub quiz. Vaak is het gratis en betaal je dus hooguit wat geld voor de drankjes die je besteld.


35. Speel zelf toerist

Pak de fiets, trein of auto en bezoek een stad waar jullie beide nog nooit zijn geweest. Zoek wat informatie op internet over de plaats en je bent direct een toerist in je eigen land.


36. Honden uitlaten

Ben je gek op honden, maar heb je ze zelf niet? Dan kun je vragen of je een dagje mag helpen bij een hondenhotel, asiel of opvang, waarbij de honden dagelijks een keertje naar buiten moeten.


37. Speel verstoppertje

Verstoppertje spelen kinderachtig? Neehoor, zeker niet wanneer je het lastiger maakt door hele speurtochten voor te bereiden om elkaar te kunnen vinden. Bijvoorbeeld door van tevoren aanwijzingen te geven, die de ander vervolgens bij jou brengen.


38. Geo Caching

Ben je niet zo van het verstoppen, maar meer van het zoeken? Dan kunnen jullie ook de Geo Caching app downloaden. Je kan dan op zoek naar verborgen pakketjes bij jullie in de buurt. Die liggen vaak op plekken waar je iedere dag langs komt, maar waar je ze nooit had gezien. Erg interessant dus, vooral als je in een omgeving woont die je nog moet ontdekken.


39. Bouw samen iets

Zijn jullie een beetje handig? Waarom maak je dan zelf niet iets leuks en creatiefs? Tuinmeubels van palets, een vogelhuisje, of misschien wel een ouderwetse kijkdoos voor de kinderen?


40. Zoek op Groupon naar deals

Groupon of een andere kortingswebsite is een perfecte plek om nieuwe date ideeën op te doen. Zo vind je er proeflessen voor tientallen sporten, open dagen, korting op eten en drinken en gezellige uitjes. Allemaal voor minder geld dan de originele prijs. Veel goedkoper wordt het dus niet!


41. Bezoek een gratis evenement

In iedere buurt zijn er ieder jaar verschillende gratis evenementen. Buurt BBQ’s, concerten of optredens van de lokale schoolband, je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Die evenementen vind je heel eenvoudig op Facebook, door iedere week even de lijst met evenementen door te scrollen.


Wil jij je date verrassen met een leuke activiteit, of zijn jullie samen op zoek naar iets leuks? Met deze 41 tips kom je vast een heel eind om de komende weekenden en avondjes met elkaar op een leuke én voordelige manier door te brengen.

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Algemeen
foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn

Bespaartip van de redactie:

Internet & TV voor maar €30,- per maand
© Bespaarinfo.nl 2020 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement
Tip: Internet & TV voor maar €30,- per maand. Bekijk nu