Tips en artikelen over geld besparen

10 tips voor een goedkope winterjas

10 tips voor een goedkope winterjas

Laatst bijgewerkt: september 19, 2019

Na de zomer begint het vaak al: de voorbereidingen voor de winter. De winterkleding komt van zolder en wordt aan een strenge keuring onderworpen. En ja hoor. Die winterjas van vorig jaar, die kan eigenlijk niet meer. Er moet dus een nieuwe komen, maar de prijs van dit soort jassen is vaak een flinke tegenvaller. Wil jij er deze winter toch warmpjes bijzitten met een nieuwe en voordelige winterjas? Lees dan snel de onderstaande 10 tips.


Goedkope kleding

Het kopen van goedkope kleding kan soms een lastige missie zijn. Je wilt graag iets leuks dragen, maar je bent ook nog afhankelijk van de maten die verkrijgbaar zijn. Wil je buiten de winterjas ook nog andere kleding kopen? Bekijk dan ook ons artikel met 9 tips hoe je goedkope kleding kunt kopen. Is er een kleintje op komst, of moet je binnenkort naar de winkel om de kledingkast van je baby uit te breiden? Zorg er dan vooral voor dat je dat slim aanpakt, aan de hand van deze 8 tips voor goedkope babykleding.


1. Timing

De timing wanneer je een winterjas koopt kan grote gevolgen hebben voor de prijs die je betaalt. Hieronder vertellen we je de beste tijden om een jas te kopen.

1.1 Seizoensuitverkoop

Het meest voor de hand liggende moment om een winterjas te kopen is wanneer het winterseizoen is afgelopen. De jassen die niet werden verkocht, hangen dan nog in de rekken, maar worden de komende winter niet meer verkocht. Om toch nog geld te verdienen aan de kleding, krijg je dan soms 50% korting, of zelfs nog meer. Kun je het nog een winter volhouden met je huidige jas, dan is het dus verstandig om pas na de winter een nieuwe jas te kopen.

1.2 Faillissementsverkoop

Een faillissement is voor een winkeleigenaar bijzonder vervelend. Maar als hij na zijn faillissement nog steeds de bestaande inventaris niet kan verkopen, worden de schulden van de winkel alleen maar hoger. Je kunt dus helpen door spullen uit de winkel te kopen. Vaak worden artikelen afgeprijsd met 25% tot 75%, zodat ze sneller over de toonbank gaan.

1.3 Koop een ouder model

Een jaar achterlopen met een winterjas is helemaal niet zo erg. Je doet er waarschijnlijk zelf ook gewoon weer meerdere jaren mee. Het is dus prima om naar een outlet te gaan om een ouder model te kopen dat vorig jaar hip en in de mode was.

Vintage winterjas
Ga je nog een stukje verder terug in de tijd dan vorige winter, dan kun je ook jassen kopen die juist wél weer in de mode zijn. Deze vintage jassen zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze nu nog steeds goed functioneren. Een groot voordeel is dat deze jassen nog maar een fractie kosten van wat ze ooit waard waren.


2. Koop een winterjas met binnenvoering

Het kopen van een goedkope winterjas komt niet alleen maar neer op het zoeken naar het goedkoopste prijskaartje. Slim kopen zorgt er namelijk voor dat je de jas multifunctioneel kunt maken. Bijvoorbeeld door het kopen van een jas met binnenvoering. Je rekt dan het seizoen waarin je de jas kunt dragen. Je bespaart dan ook weer geld omdat je geen herfst of lente jas meer nodig hebt.

Vaak zijn dit soort jassen met binnenvoering ook nog eens waterdicht aan de buitenkant. Dat betekent dat je dus ook geen regenjas meer nodig hebt, omdat je die door het verwijderen of plaatsen van de binnenvoering in alle vier de seizoenen kunt dragen.


3. Koop een tweedehands jas

Voor kinderen moet je soms ieder jaar de hele kledingkast opnieuw kopen omdat ze uit de kleding gegroeid zijn. Gelukkig zijn er manieren om die kledingkast Op websites zoals Marktplaats of Speurders zie je iedere dag dan ook tientallen nieuwe winterjassen per internet komen, zelfs in het midden van de zomer. Ook voor volwassenen komen er regelmatig interessante artikelen voorbij. De prijzen variëren van 10 euro voor een winterjas van een goedkoop merk, tot 75 euro voor jassen met echt bont of dons.

Kringloop
Een andere goede plek om een winterjas te kopen is de kringloopwinkel. Daar heb je het voordeel dat je de jas ook eerst nog kunt passen voordat je hem meeneemt. De prijzen in de kringloopwinkel zijn ook redelijk gunstig.


4. Pas de jas in de winkel, koop hem online

Een winterjas kun je het beste eerst passen voordat je hem koopt. Zeker als je niet precies zeker bent welke maat je nodig hebt. Daarbij heb je bij ieder merk vaak ook weer hele andere maten dan je gewend bent. Ga dus eens shoppen voor een jas, maar koop hem niet direct. Ga eerst naar huis en kijk of je dat type jas ook nog ergens anders kunt kopen. Hoewel dat niet altijd zo is, kan een andere winkel de jas al wel in de uitverkoop gedaan hebben.


5. Gebruik kortingscodes

Veel online winkels bieden een ander voordeel ten opzichte van een fysieke winkel; kortingscodes. Door codes te verstrekken proberen ze jou eraan gewend te laten raken om via hun website iets te bestellen en een mailadres achter te laten. Vervolgens kunnen ze jou een email sturen met aanbiedingen, in de hoop dat je klant wordt. Je kunt op internet veel kortingscodes vinden voor websites zoals Wehkamp.nl en Otto.nl. Beide webshops hebben honderden winterjassen in het assortiment.


6. Kies een neutrale kleur

Ben je modebewust? Dan valt het je misschien op dat bepaalde kleuren het ene jaar volledig ‘in’ zijn en het jaar daarop alweer ‘uit’. Natuurlijk kun je meegaan met dit soort trends, maar dat betekent dat je jaarlijks je kledingkast moet updaten. Het is veel beter om een neutrale kleur te kiezen, die onafhankelijk is van de kleur die in dat jaar ‘in’ is. Zo kun je veel langer doen met de winterjas, waardoor je ieder jaar geld bespaard omdat je geen nieuwe winterjas meer hoeft te kopen. Ook is het veel makkelijker om de neutrale kleuren te combineren met andere kledingstukken. Je kan dus met je handschoenen, muts, schoenen en andere artikelen nog prima de mode blijven volgen.


7. Koop geen winterjas

Wat? Lees je dat echt goed? Jazeker. In sommige gevallen hoef je helemaal geen winterjas te kopen. En daarmee bedoelen we niet dat je naar Spanje moet emigreren – hoewel dat natuurlijk wel erg lekker zou zijn. Want als je in laagjes werkt, ben je soms veel warmer dan met een dunne trui onder een hele goede winterjas. Want hoe warm een jas ook is, je moet er altijd iets onder doen.

Je kunt voortaan dus ook gewoon door het leven met een dunnere en goedkopere winterjas. Het enige wat je hoeft te doen is altijd genoeg kleding aantrekken. In plaats van een tshirt, trui en daarboven je jas, doe je dan over de trui eerst nog een dik vest aan. Dat werkt dat eigenlijk als een soort binnenvoering van je jas. Op die manier hoef je dus helemaal geen winterjas te kopen en kan je met een goede (waterdichte) herfst jas prima de winter doorkomen.

Let daarbij wel op dat dit niet voor iedereen geldt. Deze oplossing is vooral geschikt wanneer je iedere dag alleen maar van en naar je werk hoeft te rijden in een bus, of met de auto gaat. Zit je iedere dag een uur op de fiets, zelfs wanneer het regent, sneeuwt of ijzelt, dan is het misschien wel handig om een paar tientjes te investeren in een betere jas.


8. Koop een duurzame en dure winterjas

De laatste tip in dit rijtje is net zo bijzonder als de vorige. Want door een duur artikel te kopen bespaar je natuurlijk niets. Toch kunnen duurzame winterjassen met (duurzaam) dons een enorme levensduur hebben van soms wel 10 jaar of langer. Stel dat je een tweedehands winterjas vindt, die voor iemand anders te klein is geworden. De jas is maar één jaar gebruikt, dus je kan hem zelf nog prima 9 jaar dragen. Koop je die jas voor 200 euro over, dan kost hij je dus ongeveer 22 euro per jaar, als je hem na 9 jaar weggooit.

Koop je een jas van 70 euro in de winkel, dan is die na twee jaar eigenlijk al versleten, waardoor je een nieuwe moet kopen. Die jas zou dan 35 euro per jaar gekost hebben. De dure en duurzame jas was in dat geval dus goedkoper geweest.


Ben jij een echte koukleum of houd jij niet zo van de winter? Dan pak je jezelf waarschijnlijk ook het liefst helemaal in met tien lagen kleding, en loop je buiten de hele dag met je capuchon op. Hopelijk kun je met de 10 tips in dit artikel kiezen voor een andere en goedkopere manier om voortaan je winterjas te kopen.


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Algemeen
foto auteur Martijn Troch
Dit artikel is geschreven door Martijn Troch

Zelfstandig ondernemer bij Martijn Troch | Communicatie en Organisatie

LinkedIn

Bespaartip 2021

blank
© Bespaarinfo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement
vergelijk zorgverzekeringen