Tips en artikelen over geld besparen

Alles over goedkoop en gratis parkeren in Rotterdam

Alles over goedkoop en gratis parkeren in Rotterdam

Laatst bijgewerkt: augustus 23, 2019

Dagje uit in Rotterdam of familie opzoeken? Dan is het handig om je even snel voor te bereiden op het parkeren in de stad. Want het is wél zo fijn als je je auto makkelijk kwijt kunt als je er eenmaal bent. Liefst niet te duur, of nog beter: gratis. In deze blog bespreken we alle mogelijkheden om gratis of goedkoop te parkeren in Rotterdam.

De allereerste tip is trouwens: vertrek op een zonnige dag niet te laat naar de stad. Hoe eerder je er bent, hoe groter de kans op een (goedkope) parkeerplaats. Handig, want met duurdere parkeerplaatsen kan de prijs snel oplopen naarmate je er langer parkeert.


Parkeren op de P + R Transferium parkeerplaatsen in de buurt van stations

Je auto parkeren op P + R plaatsen in de buurt van een trein – of metrostation is één van de goedkoopste manieren om te parkeren in (hartje) Rotterdam. Dit kost slechts 2 euro. Hiervoor heb je je OV chipkaart nodig (niet vergeten dus), want een voorwaarde is dat je vanaf de P + R plaats gebruik maakt van het OV.

Hoewel het openbaar vervoer natuurlijk ook geld kost, blijft het stukken goedkoper dan de gemiddelde, of duurdere parkeerplaatsen in Rotterdam. Daarnaast is het met name in het centrum van de stad, absoluut sneller om met het OV verder te reizen, dan met de auto.


Zo werkt goedkoop parkeren op de P + R parkeerplaatsen:

 • Haal een parkeerkaartje uit de automaat zoals je dat gewend bent.
 • Reis verder met het OV en je OV chipkaart. Vergeet niet je parkeerkaart mee te nemen en check natuurlijk in en uit.
 • Bij het terugkomen op de parkeerplaats ga je naar de parkeerautomaat. Plaats je parkeerkaart in de automaat.
 • Hou je OV kaart voor de OV chipkaartlezer van de automaat.
 • Je reis met het OV wordt gecontroleerd.
 • Als je OV reis klopt, reken je 2 euro af. Dit kan je contant, of met PIN betalen.

De voorwaarden zijn dat je je OV chipkaart gebruikt, dus geen acties of papieren vervoersbewijzen. Ook moeten de stations waarmee je je reis voortzet, aansluiten bij de parkeerplaats of daar dicht in de buurt liggen. En natuurlijk moet je in – en uitgecheckt hebben.
Als je reis niet aan de voorwaarden voldoet, betaal je het gewone parkeertarief van 50 cent per 18 minuten. Het dagtarief kan dan oplopen tot 17 euro.


In Rotterdam zijn er de volgende P + R parkeerplaatsen:

 • P + R Slinge (Rotterdam Zuid)
 • P + R Noorderhelling (Rotterdam Zuid)
 • P + R Capelsebrug
 • P + R Kralingse Zoom
 • P + R Hoogvliet
 • P + R Alexander

Vanaf al deze P + R plaatsen is de stad makkelijk te bereiken met het OV.


Goedkoop parkeren via de website Parkeren in Rotterdam

Op de website Parkeren in Rotterdam kan je verschillende voordeelkaarten kopen, voor een divers aantal uren. Dat kan op verschillende plekken in Rotterdam waar iets te doen is. Denk bijvoorbeeld aan bioscoop, winkelen, het Museumpark, de sprankelende Oude Haven of de Meent in het centrum. Via Parkeren in Rotterdam koop je een voordeelkaart waarmee je een bepaald aantal uren kan parkeren. Ter vergelijking: een hele dag parkeren in Rotterdam kan oplopen tot 25 euro, maar met een voordeelkaart betaal je voor 10 uur parkeren, 10 euro. Voor 5 uur parkeren betaal je 6 euro. Stukken goedkoper dus!
Hoe werkt het:

 • Ga naar de website Parkeren in Rotterdam
 • Kies de plaats in Rotterdam uit waar je bij wilt parkeren (hieronder vertellen we welke keuze er is).
 • Bij de wijk of straat van je keuze krijg je te zien bij welke nabijgelegen straat of parkeerplaats je terecht kunt.
 • Koop je voordeelkaart en profiteer van een gereserveerde, voordelige parkeerplaats.

Via parkeren in Rotterdam kan je goedkoop parkeren bij:

 • Kiphof, deze buurt staat bekend om haar uitstekende winkels op het gebied van eten en koken.
 • Meent, een bruisende buurt met volop gelegenheden om te eten, te borrelen en te winkelen.
 • Schouwburgplein, waar je Pathé de Kuip en vele eetgelegenheden vindt.
 • Erasmusbrug, uit eten, uitgaan, musea en winkelen.

https://nl.pinterest.com/pin/469218854911813118/

Goedkoop parkeren in Rotterdam Centrum is dus erg handig met deze website: het scheelt veel, en je bent verzekerd van een parkeerplaats.

Dit zijn, samengevat de tarieven via de website parkereninrotterdam.nl

Aantal uren parkeren

Tarief

2 uur

3 euro

5 uur

6 euro

Filmvoordeelkaart (ook 5 uur) , voor parkeren in Schouwburgplein 1 of Schouwburgplein 2

6 euro

Dagje uit, 10 uur

10 euro

Hotel voordeelkaart, 24 uur parkeren in de garage van jouw keuze, onbeperkt in – en uitrijden.

17,50  euro


Voordelig parkeren in de stad met Parkbee

Met Parkbee kan je niet alleen uitsparen op parkeren in de stad, je kan er ook makkelijk de minder bekende, maar wel goede parkeerplaatsen mee vinden. Parkbee heeft geen eigen app. Wat je nodig hebt is een Parkline app of een Parkmobile app. De website van Parkbee gebruik je om een parkeerplaats te zoeken en de prijzen meteen te zien, en te vergelijken.
Parkbee heeft als filosofie om de minder bekende parkeerplaatsen in de stad beter zichtbaar te maken. Vaak zijn deze ook goedkoper, maar liggen ze wel op gunstige plaatsen.

Met een parkeerplaats zoeken bij Parkbee spaar je lang niet zoveel uit als met bijvoorbeeld Parkeren in Rotterdam of een P + R Transferium plaats, maar het kan zeker een handige optie zijn. Check eventueel of er voor jou een goede parkeerplaats bij staat.


Parkeer in een buitenwijk

Parkeren in een buitenwijk van Rotterdam is 50 cent per uur goedkoper dan parkeren in de binnenstad. Deze tip lijkt een beetje op het parkeren op een P + R plek bij een station, al is dit wat minder voordelig, maar nog steeds goedkoper. Enkele haltes reizen met de tram en metro is namelijk niet zo duur.
Goedkoop parkeren in een buitenwijk werkt alleen als de plaats waar je moet zijn vanaf daar makkelijk te bereiken is. Het kan zeker lonen om dit even uit te zoeken.


Per auto op bezoek bij iemand?

Voor je duur en betaald gaat parkeren als je op bezoek bent bij iemand, is het handig om even te vragen of hij/zij jouw auto kan aanmelden bij de gemeente. Degene waar je op bezoek gaat, betaalt elk uur een zeer laag tarief (10 eurocent) voor de parkeerplaats. Dat scheelt! Veel Rotterdammers hebben deze ‘bezoekersparkeervergunning’. Deze is gratis. Het parkeren van je auto wordt aangemeld door middel van het doorgeven van je kenteken. Zelf hoef je niets te doen. Gratis, handig en zorgeloos dus. De kans is groot dat iemand het zelf al voorstelt, maar anders kan je dit gerust even checken. Dat scheelt veel geld en gedoe!
Hiervoor moet je wel vlakbij de woning van de desbetreffende persoon kunnen parkeren. Er moet dus vlakbij een plekje vrij zijn voor deze optie.


Vaker in Rotterdam of andere steden? Gebruik een parkeerapp.

De mogelijkheden hierboven (behalve Parkbee) zijn allemaal specifieke tips voor goedkoop of gratis parkeren in alleen Rotterdam. Daarnaast zijn er parkeerapps die je door heel Nederland kan gebruiken. Voorbeelden daarvan zijn Park-line en Interparking. Je kan hiermee ook goedkoper terecht op goede parkeerplaatsen in de stad.
Als je regelmatig met je auto op pad gaat (naar Rotterdam), is het slim om je in zo’n app te verdiepen. Naast dat je goedkoper kan parkeren, kan je ook sneller de parkeergarage in – en uit, omdat je geen gebruik meer hoeft te maken van de parkeerautomaat.

Hieronder zie je welke parkeerarrangementen je met bijvoorbeeld Interparking in Rotterdam kan reserveren.

Aantal uren parkeren

Tarief

Day Trip Parking, 24 uur, 1 keer in – en uitrijden

10 euro

Hotel Parking, 24 uur parkeren op een veilige plaats, onbeperkt in – en uitrijden

15 euro

Flexibel 24 uur parkeren, zelf bepalen wanneer reservering ingaat.

12,50 per 24 uur

Dinner Parking, 6 uur lang parkeren, van 18.00 uur tot 1.00 uur

5 euro


Goedkoop parkeren in Rotterdam kan prima, maar bereid je goed voor.

Vrijwel overal ter wereld staan grotere steden bekend om hun hoge parkeertarief. Dat is in havenstad Rotterdam niet anders. Gelukkig zijn er een paar slimme opties om dit aan te pakken. DE goedkoopste manieren zijn een Park + Ride plek bij één van de (metro) stations in Rotterdam. Je betaalt dan slechts 2 euro als tarief, mits je gebruik hebt gemaakt van het aansluitende OV. Je hebt dan dus ook een OV chipkaart nodig. Papieren kaartjes en OV acties zijn niet geldig bij deze optie voor goedkoop parkeren in Rotterdam.

Een andere goede optie (en één van de goedkoopste) is om een parkeervoordeelkaart te kopen voor een parkeerplaats van Parkeren in Rotterdam. Hier betaal je een zeer laag tarief voor parkeren in het centrum van Rotterdam. Parkeren in Rotterdam biedt plekken aan bij onder meer de Meent, Kiphof en de Erasmusbrug.
Als je op bezoek gaat bij iemand die in de stad woont, dan is de kans groot dat hij of zij een bezoekersparkeervergunning heeft. Vraag dit even na, want dan kan je gratis parkeren in de buurt van de woning.


Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Vervoer
foto auteur Dik De Graaf
Dit artikel is geschreven door Dik De Graaf

Fanatiek blogger en altijd op zoek naar diepgang. Bijt zich helemaal vast in een onderwerp om alles tot in de puntjes uit te zoeken. Gek op reizen, sporten en lezen.

Website

Bespaartip 2021

blank
© Bespaarinfo.nl 2021 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement
vergelijk zorgverzekeringen